Γεύση και παράδοση την Κυριακή στο Μόντρεαλ

Αυτήν την Κυριακή, ημέρα βουλευτικών εκλογών για την Ελλάδα, η ελληνική Ομογένεια του Μόντρεαλ θα συγκεντρωθεί στην εκδήλωση «RBC Γεύση και Παράδοση» που θα πραγματοποιηθεί από τη 1 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, στην αίθουσα δεξιώσεων του Σατό Ρουαγιάλ, παρουσιάζοντας το μωσαϊκό της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ελληνικοί εθνικοτοπικοί σύλλογοι του Μόντρεαλ θα παρουσιάσουν εδέσματα, σπεσιαλιτέ και γλυκά απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Τα χορευτικά της κοινότητας και των εθνικοτοπικών συλλόγων με τις παραδοσιακές στολές τους θα φέρουν τις μουσικές και χορευτικές παραδόσεις των τόπων τους σε μια εκδήλωση που αγκαλιάζει τους Έλληνες όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της πατρίδας.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνουν εθελοντικά οι αγαπημένοι τραγουδιστές και μουσικοί της παροικίας: ο Νίκος Αναστασίου, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Γιώργο Γεωργόπουλο, και Λούη Καναρά, η ‘Άρτεμις & Co., ο Πέτρος Πλαρινός συνοδευόμενος από το σχήμα «Ζακυνθινές Φωνές», ο Ανδρέας Πετρόπουλος, η Ορχήστρα του «Μύθου» με τον Αλέξανδρο στα πλήκτρα και στα φωνητικά, τον ‘Αγγελο στο μπουζούκι, τη Μάρω Λύτρα στο τραγούδι.

Θα χορέψουν, επίσης, ομάδες μαθητών των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Τη μουσική της εκδήλωσης υπογράφει ο Μανώλης Σγουράκης, ο οποίος προσφέρει όλο τον ηχητικό εξοπλισμό δωρεάν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πολυσυλλεκτική γιορτή που θα συγκεντρώσει τις γευστικές παραδόσεις της πατρίδας με τη συνεργασία 37 ελληνικών συλλόγων και οργανισμών του Μόντρεαλ.

Επιμέλεια: X.M.