Γραμμα Εκδότη

kourtesisΤου εκδότη της Hellas News, Θανάση Κουρτέση

Οι ευχές μου να σας βρίσκω πάντα καλά είναι  μέσα από την καρδιά μου. Ο αγώνας που γίνεται για την πραγματική ενημέρωσή σας  είναι διαρκής και επίμονος για να μπορούμε όλοι εμείς εδώ όπου σας συναντούμε να σας βλέπουμε στα μάτια, και νιώθουμε απέραντη χαρά για τη μεγάλη ανταπόκριση που δίνετε σε οποιαδήποτε προσπάθεια, δημοσιογραφική ή καλλιτεχνική, σας παρουσιάζουμε.

Έχοντας απομακρυνθεί παρασάγγας από ανυπόληπτα και φτηνά κουτσομπολιά και δημοσιεύματα διχασμού, βλέπουμε αργά αλλά σταθερά ότι όλοι οι υγιείς οργανισμοί, επιχειρήσεις και ιδιώτες έρχονται κοντά μας και θέλουν να προβάλλουν τις απόψεις τους μέσω της Hellas News. Ευχαριστούμε!

Και τώρα απολαύστε άλλη μια κοινωνική ιστορία της καθημερινότητας που τόσο έχετε αγαπήσει  από αυτή τη στήλη.


 

             Η αστυνομία βρήκε έναν ηλικιωμένο σε ένα κατάστημα.

Αυτό που έκανε θα σας συγκινήσει…

 Μια ημέρα πριν από την γιορτή της Μητέρας, η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα από μια απελπισμένη γυναίκα. Ο σύζυγός της, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, είχε φύγει από το σπίτι και, αν και μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν είχε επιστρέψει.

Η αστυνομία τελικά βρήκε τον Μέλβιν Αμράιν δύο τετράγωνα από το σπίτι τους. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν που έμενε για να τον μεταφέρουν στο σπίτι του αλλά εκείνος δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Υπήρχε όμως κάτι που ο ηλικιωμένος μπορούσε να θυμηθεί πάρα πολύ καλά. Ήξερε ότι εκείνη τη μέρα έπρεπε να αγοράσει λουλούδια για την γυναίκα του. Όπως είπε στους αστυνομικούς, το έκανε κάθε χρόνο στη Γιορτή της Μητέρας, από την ημέρα που η σύζυγος του Ντόρις γέννησε το πρώτο τους παιδί!

Η κατάσταση του γλυκύτατου Μέλβιν επιδεινώνεται αργά αλλά σταθερά από την ημέρα που διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Από τότε έχει αναλάβει τη φροντίδα του η σύζυγος του, η οποία βλέπει ανήμπορη τη σκληρή ασθένεια να κλέβει καθημερινά τις μνήμες και την προσωπικότητα του συζύγου της.

Οι αστυνομικοί του είπαν ότι θα φροντίσουν να τον συνοδέψουν αμέσως στο σπίτι αλλά ο Μέλβιν ήταν ανένδοτος.

«Ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε να πάει στο σπίτι του αν δεν αγόραζε πρώτα λουλούδια στη γυναίκα του» είπε ο αστυνομικός Brian Grigsby.

«Αυτό ήταν ότι ήθελε. Ήθελε λουλούδια για τη σύζυγό του, γιατί την επόμενη ημέρα ήταν η γιορτή της Μητέρας».

Έτσι, οι αξιωματικοί αποφάσισαν να βοηθήσουν τον Μέλβιν να πετύχει το στόχο του, Σταμάτησαν κρυφά σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και τον βοήθησαν να επιλέξει ένα μπουκέτο με όμορφα τριαντάφυλλα.

«Έπρεπε να πάρουμε εκείνα τα λουλούδια», είπε ο Grigsby. «Έπρεπε να τα πάρει. Δεν είχαμε άλλη επιλογή.»

Οι αστυνομικοί πλήρωσαν εκείνοι στο ταμείο αφού τα χρήματα που είχε μαζί του ο Μέλβιν δεν έφταναν για τα τριαντάφυλλα.altsxaimer-3

Η απελπισμένη Ντόρις αναστέναξε ανακουφισμένη όταν είδε τον άντρα της να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του σπιτιού. Αλλά η ανακούφιση της πολύ σύντομα μετατράπηκε σε χαρά όταν ο Μέλβιν της παρουσίασε το μπουκέτο με τα τριαντάφυλλα.

«Όπως ανέβηκε τα σκαλοπάτια και είδα τα τριαντάφυλλα και το χαμόγελο στο πρόσωπό του, απλά έσπασα μέσα μου» είπε η Ντόρις. «Του είπα, σε ευχαριστώ, σε ευχαριστώ. Γιατί τότε είδα την καρδιά του. Η καρδιά του είναι ιδιαίτερη, γιατί αν και το μυαλό δεν θυμάται τα πάντα, η καρδιά του τα θυμάται.»