Δυστυχώς!!! Μόνο 2 Ελληνικές Παρουσίες στην Καναδική Βουλή… ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!
Για άλλη μία φορά εξακριβώνεται ότι η ομογένεια του Καναδά δεν βοηθάει (;) δεν είναι είναι οργανωμένη (;) δεν μπορεί (;)…. να βοηθήσει Ελληνόπουλα να μας αντιπροσωπεύσουν στην Καναδική Βουλή… Που είναι οι LEADER;;; Μόνο η εσωτερική «φαγωμάρα» μας έχει μείνει… θα ήθελα α γράψω πολλά αλλά… αλλά δεν πρόκειται πιστεύω να αλλάξει τίποτα. Εύχομαι η επερχόμενη γενεά να αλλάξει τα δικά μας κακώς κείμενα και να γράψουν τη δική τους ιστορία σε αυτήν την ευλογημένη χώρα…
Συγχαρητήρια στην Νίκη Άστον και Πήτερ Φραγκισκάτο και μην ξεχνάτε την Ελλάδα μας στη Καναδική Βουλή!
Δεύτερη συνεχόμενη επανεκλογή για την Ελληνοκαναδέζα Νίκη Αστον ( Niki Αshton) με το κόμμα NDP στην έδρα Churchill Manitoba, δεν είναι τυχαίο μάλιστα που το περιοδικό Maclean’s το 2012 την ονόμασε “Best Constituency MP” δηλαδή η καλύτερη στις σχέσεις με τους ψηφοφόρους της ομοσπονδιακή βουλευτής.
Η Νίκη είναι ένα βασικό μέλος της ομάδας Tom Mulcair στο Κοινοβούλιο και αποτελεί μία ισχυρή φωνή για την ισότητα των φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπηρέτησε ως εκπαιδεύτρια στο University College of the North, κατέχει μάστερ στις Διεθνείς Υποθέσεις από το Carleton University και πτυχίο στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία από το University of Manitoba, όπου συνεχίζει το διδακτορικό της στις Μελέτες Πολέμου και Ειρήνης. Μιλά άπταιστα τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και φυσικά άπταιστα Ελληνικά αφού η μητέρα της είναι από την όμορφη Αλεξανδρούπολη. Επίσης ήταν συντονίστρια και εθελόντρια στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.
Ο Πήτερ Φραγκισκάτος (Peter Fragiskatos) είναι ο νέος Ελληνοκαναδός Ομοσπονδιακός Βουλευτής των Liberal που εκλέχτηκε με επιτυχία στην έδρα London North. Ο Πήτερ είναι πολιτικός επιστήμονας στο King’s University College και γνωστός για την έντονη συμμετοχή του στην Ελληνική παροικία του Λόντον.
Ως σχολιαστής των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα έργα του έχουν δημοσιευθεί από μεγάλους Καναδικούς και διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων το Maclean’s Magazine, The Globe and Mail, The Toronto Star, BBC News και CNN και πολλούς άλλους.
Η πρόσφατη δραστηριότητα του στην ελληνική κοινότητα του Λόντον, ήταν ένα πρόγραμμα καθοδήγησης της νεολαίας και ήταν επίσης τελετάρχης στο καλοκαιρινό φεστιβάλ της , όπου βοήθησε σημαντικά στην οργάνωση . Ο Peter έχει υπηρετήσει και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Anago Resources και στο Heritage London Foundation. Επίσης είναι ενεργός εθελοντής σε πολλούς τοπικούς οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων του London Food Bank, the Cross Cultural Learner Centre και Literacy London – μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στη βοήθεια των ενηλίκων για βελτίωση της ανάγνωσης και γραφής τους.
Ο Peter έχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών από το University of Western Ontario, ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το Queen’s University, και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Διεθνείς Σχέσεις από το Cambridge University.