Η ΕΛΛHΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Όνειδος και ασέβεια προς τον Ελληνισμόν είναι το άγιο ψέμα ότι: οι Φωστήρες της Οικουμένης είναι οι τρείς Ιεράρχαι της Ορθόδοξης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που κηρύττουν τα άγια στόματα των ρασοφόρων της Χριστιανής Εκκλησίας. Γι’αυτό με την ευκαιρία της φετινής εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων νοιώθω υποχρέωσης μου προς την Μαθητούσα Νεολαία μας να της τονίσω το λόγο της αληθείας. Με μοναδική φροντίδα να την υψώσει σε άξιους ερευνιτάς και κριτάς της θεϊκής εντολής των Δελφών «γνώθι σ’ αυτόν» των Ελληνικών Γραμμάτων.

Μη συμβιβαζόμενη λοιπόν με το ψέμα, ας υποταχθεί στη μοίρα της και να θυσιάσει την Ορθοδοξία μέσα στην Εκκλησιά του Χριστιανισμού της. Διότι, έτσι μόνο θα ξεψυχήσει μέσα της η θύελλα της 20ης κληρικολαϊκής, δια της οποίας επιβάλλονται τα Αγγλικά στη Θεία Λειτουργία, για να πραγματοποιηθεί το «Ελπίζω και εύχομαι εντός δεκαετίας να υπάρχει μία μόνο Εκκλησία, η Αμερικανική Ορθόδοξος, με μια μόνο γλώσσα την αγγλική», που είπε το 1968 στο «Bulletin» ο μακαρίτης Ιάκωβος Κουκούζης. Έτσι μόνον θα μπορέσει ο σχολικός μας στόλος να αποπλεύσει προς την εκστρατείαν επιστροφής της Ωραίας Ελένης των Γραμμάτων, «Ελληνική Γλώσσα», που είναι η διαμαντόπετρα στης Γης το δακτυλίδι και η Εικόνα ψυχής της νόησης. Ώστε να έρθει πίσω στη νεολαία μας ο πλούτος της γνώσης των Αρχαίων Προγόνων μας, που ατάραχοι αφήσαμε το θηρίο Χριστιανισμός να κατασπαράξει τα Ελληνικά τους Γράμματα, που είναι η ταυτότητά μας και η ψυχή της ελληνικότητα μας και φτάνει μέχρι τις ρίζες μας που λέγονται Πατρίδα.

Είναι ντροπή και αίσχος μας το γεγονός ότι στις ΗΠΑ ομιλούνται 104 γλώσσες και μεταξύ των ολίγων που παρακμάζουν είναι η ελληνική. Κι αυτή η παρακμή των Ελληνικών Γραμμάτων αποτελεί προσβολή και πλήγμα κατά της ιστορικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Αφού ο δημιουργός και φορέας τού υψηλού της πολιτισμού είναι, εδώ και χιλιετηρίδες, το πρώτο στο κόσμο φωνητικό αλφάβητο που εδημιούργησε το 1.000 π.Χ. η πνευματική αφοσίωση των Αρχαίων Ελλήνων. Όπου εμφανίζονται Γράμματα για τα φωνήεντα και για τα σύμφωνα και βάσει αυτών ο προφορικός λόγος μετατρέπεται σε γραπτός με συστηματική γραμματική σύνταξη. Δυστυχώς, οι κληρικοί της πνευματικής μας ποιμαντορίας παίζουν στα ζάρια τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στην Ορθοδοξία και Ομογένεια. Διότι, η γήινη σύνθεση Θεού και ανθρώπου, ζωής και Φύσης, πολιτισμού και επιστήμης είναι τα ελληνικά μας Γράμματα.

Δεν πιστεύω ότι είναι υπερβολή και σωβινισμός ο ισχυρισμός ότι η ανωτέρα γλωσσική μόρφωση ενός ανθρώπου και η ευχέρειά του να εκφράζεται καλύτερα, ακριβέστερα και εντυπωσιακά, εξαρτάται και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου του με λέξεις της ελληνικής Γραμματείας. Η οποία κοσμογνωρίστηκε κι είχε μείνει ως πρώτη γλώσσα της Οικουμένης από το 200 π.Χ έως το 400 μ.Χ, δηλαδή έξι (6) ολόκληρους αιώνες. Γι’ αυτό παραμένει ακόμη η σφραγίδα του αληθινού νοήματος στη σύγχρονη θεολογία, φιλολογία, ιστορία, ιατρική, φαρμακευτική, αστρονομία, τεχνολογία και κοινωνία. Αυτός είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός και όχι παζάρι με σουβλάκι, μπουζούκι και συρτάκι, που θέλει να τον παρουσιάζει η Εκκλησία στις ελληνικές κοινότητές μας. Γι’ αυτό νοιώθω ότι είναι υποχρέωσης μου προς την Mαθητούσα Nεολαία μας, που κάνει τώρα τα πρώτα βήματά της σ’ ένα κόσμο όπου ελλοχεύετε η καταπάτηση του Eλληνισμού με χριστιανικά διατάγματα του 395 μ.Χ., να τονίσω τα εξής: Ερευνήστε το προγονικό σας παρελθόν και της ρίζες τού σημερινού πολιτισμού μας.

Μορφωθείτε και κατακτήστε την μάθηση των ελληνικών Γραμμάτων στα σχολεία, πανεπιστήμια και όποιες σχολές σας ανοίγουν το δρόμο για την ανατροπή του στημένου σκηνικού κατά της ελληνικής σας Γλώσσας. Κρατήστε ψηλά τα ιδανικά που έχετε ως Έλληνες και μην λησμονείτε πως απορρίπτοντας τα Ελληνικά διαγράφετε μαζί και τις 63.000 ελληνικές λέξεις της Αγγλικής (το 1/3 δηλαδή). Τις 40.000 λέξεις τής Γαλλικής και το 15% της Λατινικής που είναι η μητέρα των προηγουμένων. Προσέξτε να μην αλλοιωθείτε και μολυνθείτε σκεπτόμενοι τι θα πει εκείνος ο κακόβουλος κοινωνικός περίγυρος του Χριστού, που μια ζωή κατακρίνει τον Έλληνα. Ώστε να είσθε ο καθαρός εαυτός σας. Ο γνήσιος Έλληνας της Αρχαίας Ελλάδος  και όχι ο πλαστός Γραικός της Ιταλικής Μέγα Γκρέτσια. Κοιτάξτε μέσα στον ελληνικό εαυτό σας δια να διαπιστώσετε πως οι ρίζες της μεγαλειότητάς σας ως άνθρωπος είναι οι Σελλοί φιλόσοφοι της Αρχαίας Δωδώνης. Η ασέβεια δε προς τους πνευματικούς αυτούς πατέρες μας υποβιβάζει τον ανθρωπισμό μας. Και για να μην φτάσετε στην προελληνική ασημαντότητα του ανθρώπου πρέπει, υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας ‘οτι έχετε φτερά και τα φτερά σας δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα, να επιστρέψετε στις ρίζες του ανθρωπίνου πνεύματος, τα Ελληνικά Γράμματα. Ώστε να μπορέσει να λάμψει η ακτινοβολία αυτών και να φωτίσει ξανά όλη την ανθρωπότητα. Και λούζοντας με εθνική υπερηφάνεια όλους εμάς τους Ομογενείς θα νοιώθουμε ξεκούραστο το κουβάλημα επι τους ώμους μας, την βαριά κληρονομιά μας που λέγεται «Ελληνισμός».

Εσείς, η Νιότη της Ομογένειας, είσθε η ελπίδα όλων αυτών που περάσαμε και δεν ολοκληρώσαμε το έργο μας, αλλά ακόμα προσπαθούμε περιμένοντας εσάς να σταθείτε καλύτεροι, να κάνετε περισσότερα, και να δώσετε υπόσταση στην ελπίδα που εμείς σαν φωτίτσα που τρεμόπαιζε χτυπημένη από τους ανέμους της Ορθοδοξίας την φυλάγαμε υπομονετικά να μη σβήσει ο καθένας μέσα στην καρδιά του, περιμένοντας να την παραδώσουμε σε εσάς τους επόμενους για να φουντώσει. Κρατήστε ζωντανές τις ελπίδες και το όραμα ενός ολόκληρου πολιτισμού, που η μοίρα τού έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Εσείς τα παιδιά των Ελλήνων Ομογενών, νιώστε το βάρος της ευθύνης, αλλάξτε τον ρου των γεγονότων και φέρτε πάλι πίσω την Πατρίδα μας ελεύθερη από τον Χριστιανισμόν, για να υπάρξει ξανά ο ελεύθερος Έλληνας Άνθρωπος της Οικουμένης. Δώστε πνοή στην δολοφονημένη μας συνείδηση που ψυχορραγούσε χωρίς ποτέ να παραδεχθεί την αφάνειά της και ξαναζωντανέψτε αυτήν που ποτέ δεν πέθαινε γιατί καρτερούσε. Αγωνισθείτε τον μεγάλο, ωραίο και τίμιο αγώνα τού ανθρώπινου πολιτισμού. Αλλιώς θα επαληθεύεστε τη θεωρία του Γερμανού Ιστορικού Φαλμεραγιέρ ότι οι Νεοέλληνες έχουν αφομοιωθεί από τους Χριστιανούς επιδρομείς και σαν έθνος πια δεν έχουν καμιά σχέση με την ένδοξη κλασική Ελλάδα.

Ευχαριστώ. Βασίλης Καρβέλης.

112 Jefferson Street. Wood Ridge NJ 07075.