NEWCOMERS

Γιατί;;; Είναι η μόνη λέξη που μπορεί να βγει από τα χείλη μου και αυτή σχεδόν ψιθυριστά… γιατί με καταβάλλει μέγας πόνος και ακόμα πιο μεγάλη απορία.

Γιατί;;; Μόλις πριν λίγες μέρες με ενημέρωσαν από την Ελληνική Κοινότητα και την επιτροπή της παρέλασης ότι δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες Εθνικές εορτές της Ελλάδος, της Πατρίδας μας, της 25ης Μαρτίου, που όταν είσαι μετανάστης η αξία της πολλαπλασιάζεται!!!

Γιατί;;; Δεν είμαστε σχολείο, οργανισμός, σωματείο απάντηση δικαιολογία τους… ενώ ξαναλέω με χαρά τη δέχτηκαν την ιδέα μας όταν την πρωτο-ανακοινώσαμε πριν ένα μήνα… και μας δώσανε την άδεια… τι άλλαξε κύριοι της Ελληνικής κοινότητας;;; Εμείς οι νεοφερμένοι (newcomers) απλά θέλαμε να δηλώσουμε το Παρόν μας, μιας και θα ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνισή μας, στο τέλος της παρέλασης στους Έλληνες της παροικίας …να μας δούνε, να τους χαιρετίσουμε, να γνωριστούμε και σαν ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γιορτάσουμε την Εθνική μας εορτή!

Γιατί;;; Μας κλείσανε την πόρτα στα μούτρα, μας αποκαλέσανε ξυπόλυτους, τεμπέληδες…. χαραμοφάηδες… Ότι και καλά τι θέλουν μια χούφτα ξυπόλυτοι τεμπέληδες … να κάνουν άνω κάτω την Ελληνική κοινότητα;;; Τα πόδια μου ακόμα τρέμουν… τα συναισθήματα μπερδεμένα… θυμός… απορία… και προπάντων αηδία… Δεν νομίζω ότι δώσαμε αυτήν την εικόνα στην παροικία, ούτε κανένα δικαίωμα να μιλάνε έτσι για εμάς… και το λέω με σιγουριά βλέποντας τους συνέλληνες  μας που πόσο πολύ μας αγκαλιάζουν και προσφέρουν κάθε μορφή βοήθειας…. Γιατί και αυτοί κάποτε ήταν στην θέση μας και πονέσανε όπως και εμείς!

Γιατί;;; Τέτοια σκληρή συμπεριφορά από μερικούς; Τι είναι το τόσο κακό που τους κάναμε για να μας φερθούν με αυτόν το τρόπο… να μας ξεφτιλίσουν και να μας κάνουν σκουπίδια; Μια θέση μέσα στην Ελληνική παροικία θέλουμε… και το χέρι βοήθειας και την συμπαράσταση των Ελλήνων για να προσαρμοστούμε ομαλά στην νέα μας ζωή – στην καινούργια μας πατρίδα… τίποτε άλλο.-Ούτε ανακατέματα, ούτε φασαρίες, ούτε ίντριγκες και πολέμους… δεν έχουμε χρόνο και διάθεση για τέτοια. Η επιβίωση και η καθημερινή αγωνία μας για να τα καταφέρουμε είναι η προτεραιότητα μας… και να ξέρετε ότι όλα αυτά τα κάνουμε με περηφάνια… και γονατίζουμε μόνο για να πάρουμε φορά για να σηκωθούμε!!!

Δεν πειράζει κύριοι της Ελληνικής κοινότητας, εμείς δε σας κρατάμε κακιά για όλα αυτά και ούτε θα σας κρίνουμε εμείς…. η μια χούφτα ξυπόλυτοι τεμπέληδες… Θα σας αφήσουμε στην κρίση των υπολοίπων και του Θεού!!!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ KAI ΕΜΕΙΣ!

Που ήρθαμε με μια βαλίτσα όνειρα και σας χτυπήσαμε την πόρτα- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ- όχι για ελεημοσύνη –όχι για χάρη- όχι για οίκτο γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ  και αυτές οι λέξεις δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο μας! Σας «ενοχλήσαμε» για τις συμβουλές σας- γιατί θεωρούσαμε πως τα χρόνια  της ξενιτιάς σας, μάθατε και θα ήσασταν διατεθειμένοι να μας συμβουλέψετε στο νέο μας ξεκίνημα!!

ΛΑΘΟΣ – ΛΑΘΟΣ – ΛΑΘΟΣ

Όταν ψάχνατε όμως εθελοντές για τις διαφορές εκδηλώσεις σας, τα τηλέφωνά μας δε σταματούσαν να χτυπούν…

Όταν όμως αποφασίσατε να μας ΠΕΤΑΞΕΤΕ έξω από την ελληνική παροικία, κάνεις από  εσάς δεν σήκωσε το τηλέφωνο να μας πει με θάρρος ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΟΨΑΤΕ ΚΑΘΕ ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Γιώργος Άτσαλος

Greek Newcomers Ontario