Η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου ανέλαβε χρέη ξεναγού  στον ιερό βράχο – Από τον Δημήτρη Παντερμαλή η ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης

Με ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από το διευθυντή του Δημήτρη Παντερμαλή ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που βρίσκεται από χθες στη χώρα μας, στην Ακρόπολη.

Τον Αμερικανό πρόεδρο και την ξενάγησή του απαθανάτισε ο δημοσιογράφος του Associated Press που καλύπτει το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου Τζος Λέντερμαν.


Νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα είχε περάσει αρκετή ώρα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, για τον οποίο είχε εκφράσει από χθες την επιθυμία να επισκεφθεί.

Χρέη ξεναγού για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος εμφανίστηκε με casual ντύσιμο ανέλαβε η προϊστάμενη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Ελένη Μπάνου.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη ήταν από νωρίς το πρωί δρακόντεια, με την αστυνομία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Oι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας – Διονυσιακού Θεάτρου) έμειναν κλειστοί έως τις 14:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αμέσως μετά ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη στο  Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στο Δέλτα Φαλήρου, για την ομιλία του μετά το πέρας της οποίας θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Φωτογραφίες: Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη