Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπιστώνει ότι οι γυναίκες με πλούσια τα ελέη στα επίμαχα σημεία φαίνεται να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή σε κάποιες σοβαρές ασθένειες

Με την Κιμ Καρντάσιαν (μεταξύ άλλων) να έχει απενοχοποιήσει στο παγκόσμιο γυναικείο (για το ανδρικό ουδείς λόγος…) υποσυνείδητο τα τροφαντά οπίσθια, ήρθε και η επιστήμη να μας επιβεβαιώσει του Istagram το αληθές. Ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια είναι αυτές που μπορούν να έχουν μεγαλύτερες αντιστάσεις σε κάποιες ασθένειες που βασανίζουν το ασθενές φύλο.

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σ’ αυτήν συμμετείχαν τουλάχιστον 16.000 γυναίκες εθελόντριες. Κράτησε αρκετά χρόνια μέσα στα οποία παρατηρήθηκε επισταμένως το επίμαχο σημείο και η σχέση του με την υγεία της εκάστοτε πληθωρικής κυρίας. Και τα αποτελέσματα ήταν πέρα για πέρα ενθαρρυντικά για όσες γυναίκες είναι προικισμένες από την φύση με αυτό το χάρισμα.

Όπως λέει ο υπεύθυνος της έρευνας Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος (παντού υπάρχει ελληνικός… δάκτυλος!): «Η ιδέα ότι η διανομή του σωματικού λίπους είναι σημαντική για την υγεία έχει γίνει γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το αρκετό λίπος στην περιοχή του ισχίου, προάγει την υγεία.

Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες με τα πιο μεγάλα οπίσθια είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης, ενώ είχαν και πολύ υψηλότερα επίπεδα Ωμέγα-3 λιπαρά που είναι ούτως ή άλλως πολύ καλά για την υγεία κάθε ατόμου. Μάλιστα οι γυναίκες με τροφαντά οπίσθια παρουσιάζουν και μεγαλύτερα επίπεδα από ορμόνες εναντίον της πείνας, κάτι που τις οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας».

Όπως και να έχει πάντως είτε με την «βούλα» της επιστήμης, είτε με τα likes στο Instagram, τα σφριγηλά μεγάλα οπίσθια κάνουν το μεγάλο come back στην αισθητική του γυναικείου σώματος. Κάτι που κάνει -όπως λέει ο Έλληνας επιστήμονας- καλό στις ίδιες τις γυναίκες. Και πιθανώς (τι πιθανώς;…) και στους άνδρες για εντελώς διαφορετικούς, και πάντως πανάρχαιους, λόγους.