Ανακούφιση από το στρες και άλλοι 9 λόγοι για να κάνετε σεξ

Μεταξύ άλλων κάνοντας έρωτα… τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο που ισοδυναμεί με τζόκινγκ  τουλάχιστον 100 χλμ.

*O Dr. Πέτρος Θάνος είναι Χειρουργός, Ουρολόγος και Ανδρολόγος

Οι 10 βασικοί λόγοι που σύμφωνα με τον Dr. Πέτρο Θάνο πρέπει να κάνουμε έρωτα προκειμένου  να αποκτήσουμε υγιή σεξουαλική ζωή είναι οι ακόλουθοι…

1.  Άσκηση…

Η σεξουαλική δραστηριότητα  είναι μία μορφή σωματικής άσκησης, σύμφωνα με τον Δρ Μ. Cirigliano της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Κάνοντας έρωτα… τρεις φορές την εβδομάδα καίμε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σ’ ένα χρόνο που ισοδυναμεί με τζόκινγκ  τουλάχιστον 100 χλμ.

2. Βαριά αναπνοή – Δυσκολία στην αναπνοή…

Μία ερωτική νύχτα μπορεί ν’ αυξήσει την ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα και να συμβάλλει στη διατήρηση αλλά και στην μέγιστη λειτουργία των οργάνων μας.

3. Γερά κόκαλα και μυς…

Κάθε είδος σωματικής άσκησης αυξάνει την τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη θεωρείται ως η υπεύθυνη ορμόνη  στην διατήρηση του δυνατού και ισχυρού μυοσκελετικού συστήματος.

4. Μείωσε την χοληστερόλη…

Κάνοντας έρωτα τακτικά μπορεί να μειωθούν τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης του σώματος, ενώ αλλάζει θετικά και την αναλογία της καλής προς την κακή χοληστερόλη.

5. Ανακούφιση του πόνου…

Το σεξ  μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αρθριτικών πόνων – αρθραλγίες, της κεφαλαλγίας – πονοκέφαλος, ενώ οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη σεξουαλική διέγερση  και τον οργασμό μπορεί να αυξήσουν τα όρια του πόνου.