Προτάσεις για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης δέχεται Ομογενής βουλευτής του Μπρούκλιν

Η Ελληνοαμερικανίδα πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλά τηλεφωνήματα μέσω των οποίων της προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι εάν δεν διεκδικήσει τη δημαρχία ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης τότε θα εισέλθει η ίδια στο στίβο.

Η ημερήσια εφημερίδα «Staten Island Advance» σε άρθρο της αναφέρει «είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο ένας Ελληνας Ρεπουμπλικανός θα τρέξει για δήμαρχος της Νέας Υόρκης» και διευκρινίζει ότι πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Τζον Κατιματίδη και την πολιτειακή βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη. «Οι δύο είναι πολύ κοντά λόγω της κοινής ελληνικής κληρονομιάς», επισημαίνει.

Παράλληλα, αναφέρεται στις προκριματικές εκλογές του 2013 και τονίζει ότι στο Στάτεν Αϊλαντ είχε κερδίσει ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης.

Η κ. Μαλλιωτάκη αποκάλυψε ότι εργάζονται ως ομάδα με τον κ. Κατσιματίδη και ότι όπως και το 2013 θα στηρίξει την υποψηφιότητά του. Εάν όμως δεν τρέξει τότε θα εισέλθει η ίδια στην κούρσα και θα ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν την εκστρατεία της με $178 τα οποία θα αντισταθμιστούν από τα κονδύλια του δήμου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι η δεύτερη φορά που η Νικόλ Μαλλιωτάκη εξετάζει το ενδεχόμενο εκλογής της σε ένα ανώτερο αξίωμα.