«Δεν έχουμε ακόμη επανέλθει εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Μάριο Ντράγκι

Στο στόχαστρο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ βρέθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε μια σπάνια επικριτική τοποθέτηση της κ. Μέρκελ για την πολιτική της ΕΚΤ.

Συνήθως, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν σχολιάζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε αντίθεση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε. Ωστόσο, απευθυνόμενη σε εκπρόσωπους της βαυαρικής βιομηχανίας, δήλωσε ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ακόμη αυτή που θα προτιμούσε το Βερολίνο, αναφερόμενη στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζεται επί χρόνια με στόχο να υπάρξει ρευστότητα στην Ευρωζώνη.

Επίσης, η Μέρκελ τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό η Ευρώπη να επανέλθει σε μια πιο σφικτή κατάσταση. «Δεν έχουμε ακόμη επανέλθει εκεί που θέλουμε σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ», επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα καλά νέα είναι ότι όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης καταγράφουν ξανά οικονομική ανάπτυξη. Εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, κάτι που μας ενθαρρύνει (σ.σ. διότι μας δείχνει) ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».