Αναστάσιος Μούσας: Στην προάσπιση των συμφερόντων Ελλήνων ομογενών

Ένας πολυπράγμων άνθρωπος, ένας συνεπής επαγγελματίας και επιχειρηματίας με όραμα – τον οποίο αναζητούσαμε εδώ κι αρκετό καιρό για μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης σχετικά με το εύρος των δραστηριοτήτων της εταιρίας του – φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της Hellas News. Ο  Αναστάσιος Μούσας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Integrated Consulting Services (ICS), μιας ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην προάσπιση των συμφερόντων Ελλήνων ομογενών, μάς συστήνεται και μας εξηγεί πώς η ICS έφτασε να είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Βόρεια Αμερική.

mousas1

Κε Μούσα είναι χαρά να συνομιλούμε κατά πρόσωπο μαζί σας και σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας.

Σας ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου κι είναι και δική μου χαρά να μοιράζομαι το έργο και το όραμα της ICS με τους αναγνώστες μίας από τις κορυφαίες ενημερωτικές εφημερίδες του απόδημου ελληνισμού της Βόρειας Αμερικής.

Who is who: Ποιος είναι ο Αναστάσιος Μούσας;

Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές μου σπουδές από Πανεπιστήμια του Μόντρεαλ, της Οττάβα, του Τορόντο και του Λονδίνου, Αγγλίας. Υπηρέτησα στις καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις κι εργάστηκα για τα Η.Ε. και το  Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο εργάστηκα ως υπάλληλος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Μόντρεαλ, στο  Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο και πέντε χρόνια ως Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) της περιφέρειας Καναδά. Μετά από δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίες στο δημόσιο τομέα αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά στο χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ελληνικής γλώσσας (μετάφραση, διερμηνεία, σύνταξη και επιμέλεια κειμένων). Οι ανάγκες των συμπατριωτών μας εδώ στην ομογένεια – και χωρίς αυτό να αποτελεί ιδιαίτερη επιδίωξή μου – με οδήγησε στη δημιουργία μίας εταιρίας εξυπηρέτησης Ελλήνων ομογενών για θέματα και υποθέσεις τους στην Ελλάδα. Αυτό που εγώ ονομάζω «προάσπιση συμφερόντων Ελλήνων ομογενών». Έτσι, από τον Μάρτιο του 2007 κι έως σήμερα, προσπαθώ με τους συνεργάτες μου από τα τέσσερα γραφεία που έχω δημιουργήσει σε Καναδά, Η.Π.Α. και Ελλάδα να εξυπηρετήσω τους Έλληνες ομογενείς κι οποιοδήποτε άλλον, ιδιώτη, εταιρία ή κρατικό φορέα με υποθέσεις προς διευθέτηση στην Ελλάδα.

Γιατί να απευθυνθεί κάποιος στην ICS; Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι εξυπηρετούμενος από εσάς δε χρειάζεται να αποταθεί στις οικείες προξενικές αρχές μας;

Ουδεμία σχέση έχουμε με την προξενική αρχή, καθώς οι υπηρεσίες που παρέχουμε εμείς είναι ιδιωτικής φύσεως και αφορούν στα περιουσιακά, κληρονομικά και, φορολογικά ζητήματα και την παροχή μεταφραστικού έργου κι όχι αυτά που σχετίζονται με την ελληνική δημόσια διοίκηση, ήτοι αφορούν τις υποχρεώσεις και δικαιώματα Ελλήνων πολιτών προς το ελληνικό κράτος. Είναι ανυπόστατο όταν  στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί το πρόσωπό μου για ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με το περιεχόμενο των υπηρεσιών του προξενείου. Ουδέποτε υποστήριξα ότι δύναμαι να παράσχω παρόμοιες υπηρεσίες με αυτές των προξενικών αρχών, αφού άλλωστε κάτι τέτοιο είναι αυτονόητα αδύνατον. Ανέκαθεν αποτελούσε επιδίωξή μου η αγαστή συνεργασία πάντα προς όφελος και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων ομογενών.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι υπηρεσίες που παρέχει η ICS;

Οι υπηρεσίες της εταιρίας μας περιλαμβάνουν: τη Διευθέτηση Κληρονομικών Υποθέσεων, τη Νομιμοποίηση Ακινήτων, τις Δηλώσεις Κτηματολογίου, την Έρευνα τίτλων ιδιοκτησίας, τη ρύθμιση αυθαιρέτων, τη Διευθέτηση εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων, τη Διαχείριση εταιρικών υποθέσεων, την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων, την Πλήρη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας (πληρωμές λογαριασμών, ενοικιάσεις, επισκευές κ.α.), τις Κτηματομεσιτικές Συναλλαγές (εκτιμήσεις, αγορές, πωλήσεις ακινήτων), τις Πιστοποιημένες Μεταφράσεις ( Ελληνικά–Αγγλικά/ Αγγλικά-Ελληνικά) και τη Σύνταξη Συμβολαιογραφικών Πράξεων. Στο σημείο αυτό καλό είναι να επισημάνω πως είμαστε διαπιστευμένοι μεταφραστές από τη ATIO, OTTIAQ, CTTIC και ATA.

Γνωρίζουμε πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη, καθώς η Hellas News φιλοξενεί σταθερά διαφήμιση της ICS και δέχεται κλήσεις από ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, πρόσφατα ενημερώσαμε τους αναγνώστες μας πως επεκτείνατε τις δραστηριότητες σας, ανοίγοντας νέο γραφείο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης…

Πράγματι, με ένα ιστορικό επιτυχιών για υποθέσεις πελατών μας χρόνια παραμελημένες στην πατρίδα, εξυπηρέτηση σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά) και μία συνεχώς αυξανόμενη πελατεία αποφασίσαμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας και στις Η.Π.Α εξυπηρετώντας ολοκληρωμένα τους νέους πελάτες μας. Ξέρετε, ένα τέτοιο βήμα είναι μεγάλη υπόθεση για μία μικρή αυτοχρηματοδοτούμενη εταιρία. Όχι μόνο γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας, αλλά και γιατί ενισχύει οικονομικά την ελληνική μας παροικία.

Είναι αλήθεια πως ασχολείστε και με θέματα Μετανάστευσης;

Φυσικά και η ICS μέσω εξειδικευμένων συμβούλων αναλαμβάνει να παράσχει πληροφορίες για θέματα μετανάστευσης στον Καναδά. Μάλιστα, μετά την τεράστια επιτυχία της εταιρίας μας σε θέματα εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά με την εξασφάλιση άνω των 100 αδειών εργασίας ενός έτους μέσα στο 2016 και φέτος με το που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Καναδά την έναρξη Προγράμματος Διεθνούς Κινητικότητας Νέων (18-35 ετών) ήδη έχουμε ξεπεράσει τις 65 νέες αιτήσεις. Ωστόσο, επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πότε θα κλείσει το νέο πρόγραμμα, όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το γραφείο μας.

Γνωρίζουμε πως στην ICS πραγματοποιούνται και μαθήματα Αγγλικών. Πώς προέκυψε αυτή η δραστηριότητα;

Προς Θεού δε θέλω να νομίζει ο κόσμος πως είμαστε σχολείο εκμάθησης αγγλικής γλώσσας. Αυτή η πρωτοβουλία προέκυψε από την ανάγκη νεοαφιχθέντων στη χώρα πελατών μας, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από εμάς σε θέματα μετανάστευσης και χρειάστηκαν ή θα χρειαστούν να περάσουν στο μέλλον κάποιες εξετάσεις πιστοποίησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας, με σκοπό την μόνιμη κατοικία στον Καναδά.

Η εταιρία σας έχει ένα έντονα κοινωνικό προφίλ, συμμετέχοντας και χρηματοδοτώντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με κυριότερη αυτή του Reaching for the Stars “Anything is possible”. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας να είμαστε συνοδοιπόροι στο πλάι εξαιρετικών συνεργατών όπως η Voula McLaughlin σε ένα τέτοιο εγχείρημα για την οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS. Στο 3ο Eτήσιο Φιλανθρωπικό Gala Reaching for the Stars: Anything is Possible, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του The Boutique Event Grand Luxe η εταιρία μας συμμετείχε πιο ενεργά ως Elite Founding Sponsor. Ξεπεράσαμε  τον αρχικό μας στόχο, συγκεντρώνοντας $ 157.000 και συμβάλλοντας έτσι στο συνολικό ποσό των $ 326.000 για τα τρία τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που θέτει στον πυρήνα της τα ελληνόπουλα τα όποια μάλιστα  δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Τέλος, θα θέλατε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες μας κάποιο νέο ή σχέδιο της ICS;

Θα ήθελα να ανακοινώσω επίσημα πως έχω προγραμματίσει με κλειμάκειο συνεργατών μου να κάνουμε περιοδεία σε ελληνικές κοινότητες σε όλο τον Καναδά και τις Η.Π.Α. για την καλύτερη ενημέρωση και προσωπική επαφή με τους Έλληνες ομογενείς σχετικά με τις υποθέσεις τους στην πατρίδα. Επίσης, θα ανακοινωθούν στην αρχή του νέου έτους Ημερίδες για θέματα Μετανάστευσης σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Μούσα κι ευχόμαστε καλή συνέχεια στις συνεχώς εξελισσόμενες δραστηριότητές σας.

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία. Είμαι στη διάθεση του κόσμου για μία Συμβουλευτική Συνεδρία στο γραφείο μου στο Τορόντο, ώστε να συζητηθούν ενδελεχώς οι υποθέσεις κάθε πελάτη ατομικά σε ένα προσωπικό ραντεβού. Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο +1.866.496.4539 κλείνοντας ένα προσωπικό ραντεβού, είτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ICS στο www.icsgr.com Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία!