«ΑΠΟ ΝΕΡΟΥΛΑΣ… ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ»

Σ’ έναν υπέροχο χώρο την Τετάρτη η γνωστή κι αγαπητή εταιρεία του φίλου ομογενή, Στηβ Κριάρη από το Kolonaki Group, προσκάλεσε Έλληνες και ξένους  να γνωρίσουν και να απολαύσουν τα προϊόντα τους και να αξιολογήσουν το γιατί αυτή η εταιρεία εξαπλώθηκε σε Αμερική και Καναδά. Πάνω από 60 προϊόντα σε κρασιά κι είδη διατροφής είχαν την τιμητική τους και την ευκαιρία να γνωρίσουν οι προσκεκλημένοι. Ο ίδιος ο κ. Κριάρης ήταν άριστος οικοδεσπότης και με τους πανάξιους συνεργάτες του έλυναν ότι απορία τους ζητούσαν.

Με την συνεργάτιδα μου και υπεύθυνη του ομογενειακού ρεπορτάζ, Χριστιάνα Κιέσκου, πήραμε μια μικρή συνέντευξη από τον κ. Κριάρη, που σας την δημοσιεύουμε για να μάθετε πως ο «Νερουλάς», όπως τον αποκαλούσαν, που έφτιαξε πριν 18 χρόνια εταιρεία από το σπίτι του, προοδεύει με μία καταξιωμένη επιχείρηση, το Kolonaki Group. Καλή συνέχεια από την οικογένεια της HELLAS NEWS και θα προβάλω πάντα ότι έχει να κάνει με την πρόοδο Ελληνοκαναδών σ’ όλα τα φάσματα, για να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Πάμε τώρα στην μικρή μας συνέντευξη…

 

Το event αυτό γίνεται πρώτη φορά και για ποιο λόγο;

Το event αυτό είναι μια ευκαιρία για τους καινούριους αλλά και για τους παλιούς πελάτες μας να δοκιμάσουν όλα μας τα προϊόντα. Φέραμε 60 διαφορετικά κρασιά και ποτά καθώς και τον καφέ, το μέλι, το ελαιόλαδο τα μπισκότα κλπ όλα φερμένα από την Ελλάδα. Είναι πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο μετά από 18 χρόνια ύπαρξης της εταιρείας μας.

Ξεκίνησες την εταιρεία μόνος σου;

Ναι, το 2000 από το σπίτι μου. Φέραμε πριν 18 χρόνια το νερό «ΙΟΛΗ» που ακόμη έχει επιτυχία. Και δεν θα ξεχάσω που με φώναζαν όλοι ο «Νερουλάς», που ήρθε να μας πουλήσει νερό από την Ελλάδα. Το 2002 φέραμε μια μπύρα και μετά ακολούθησε το κρασί και τελικά φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα.

Κάνετε εξαγωγή και στις Η.Π.Α. ;

Μπορούμε να στείλουμε τα προϊόντα μας και στις Η.Π.Α., ωστόσο, δεν στέλνουμε λόγω των κανονισμών τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ. Τα τρόφιμα μας μπορούν να παραγγελθούν και μέσω της ιστοσελίδας μας, www.kolonakigroup.com .

Χρόνο με τον χρόνο έχεις παρατηρήσει ότι τα προϊόντα σου έχουν μεγαλύτερη απήχηση στους ξένους ή τους Έλληνες;

Στην αρχή η αλήθεια είναι είχα μόνο Έλληνες, επειδή μιλάμε ίδια γλώσσα καταλαβαίνουν πχ τι σημαίνει το Μοσχοφίλερο. Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια οι περισσότεροι πελάτες μας είναι ξένοι, επειδή πλέον κι αυτοί προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα προϊόντα από την Ελλάδα.

Πιστεύεις ότι η καναδική κυβέρνηση σε έχει βοηθήσει στην εισαγωγή;

Γενικά ναι με έχει βοηθήσει, ειδικά τώρα τελευταία με το σύμφωνο Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισαγωγή των προϊόντων με χαμηλότερες τιμές πχ στα κρασιά, ενώ αναμένω να μεγαλώσει η συμφωνία προκειμένου να είναι ακόμη πιο εύκολο να φέρουμε περισσότερα τυριά ή ότι έχει σχέση με γάλα. Αυτό θα μας βοηθήσει όλους.

Υπάρχει ταβάνι σε αυτό που κάνεις; Δηλαδή είσαι ευχαριστημένος ως εδώ ή θα προσπαθήσεις περισσότερο;

Είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν υπάρχει ταβάνι καθόλου. Θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου σιγά, με μικρά βήματα και θα προσπαθήσω να ανέβει η δουλειά μας κάθε χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Ευελπιστώ στα άλλα 18 χρόνια να έχουμε διπλασιάσει ή τριπλασιάσει την εταιρεία μας.

Μίλησε μας λίγο για το προσωπικό σου.

Στην εταιρεία δεν είμαι μόνος μου, μπορεί να έχω το δικό μου όνομα αλλά κρύβονται άλλοι 11 υπάλληλοι από πίσω. Απασχολώ επτά Έλληνες και τέσσερις ξένους και θα προσπαθήσω πάντα να κρατώ τις ισορροπίες.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία σας;

Νομίζω ότι σαν εταιρεία έχουμε φέρει ότι πιο γνήσιο από την Ελλάδα και ο κόσμος αυτό ψάχνει. Πιστεύω ο καταναλωτής έχει προσέξει ότι έχουμε από τα καλύτερα προϊόντα στην αγορά μας και το θεωρώ ως βασικό λόγο το ότι οι περισσότεροι καταναλωτές μας έχουν προτιμήσει.

 

Σε ευχαριστώ πολύ.