Διεθνής Ημέρα Αρχαιολογίας στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο με τις Μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Αθηνών

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Τορόντο γιόρτασε την Διεθνή Ημέρα Αρχαιολογίας στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο (ROM) έχοντας στην διάθεση του εκθέματα φερμένα από την Ελλάδα. Ο Γενικός Πρόξενος, κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, με την οικογένεια του βρέθηκε στο ROM και στην ελληνική πτέρυγα της έκθεσης όπου, εκτός της επί μονίμου βάσης έκθεσης, βρέθηκαν δύο μουσειοσκευές από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Αθηνών, οι οποίες περιείχαν εκθέματα της κυκλαδίτικής εποχής.

Πιο συγκεκριμένα και όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ παρακάτω, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αγαλματίδια της κυκλαδικής εποχής που φιλοξενήθηκαν στο μουσείο, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν με δραστηριότητες στις οποίες μπορούσαν να φτιάξουν μικρά κεραμικά αντικείμενα ή να ζωγραφίσουν. Οι δύο μουσειοσκευές διατέθηκαν στο ROM για τον μήνα Οκτώβριο και αξιοποιήθηκαν σε αρκετές εκδηλώσεις του Μουσείου. Το Νοέμβριο αναμένεται να αξιοποιηθούν από σχολεία στο Τορόντο δωρεάν για εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών. Ο ερχομός τους στο Τορόντο ήταν μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

H πέτρα χρυσού που εκθέτει το Μουσείο. Φέρεται πως κοστίζει πάνω από $9.000 δολάρια

Ο Γενικός Πρόξενος του Τορόντο κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης με την σύζυγο του Αλεξία και τις τρεις κόρες τους Αλίκη, Ιωάννα και Ειρήνη καθώς και ο κ. Λάμπρος Χριστοδουλόπουλος με την σύζυγο του Φλώρα και τα παιδιά τους, Θωμά, Ευγενία, Χριστίνα και Φίλιππο

Τα παιδιά φτιάχνοντας δικά τους έργα κεραμικής τέχνης