«Μην παραπονιέστε, είστε τυχεροί» λέει ο Μακρόν σε συνταξιούχους μετά τη μείωση των συντάξεων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τους συνταξιούχους να μην διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών τους και να μοιάζουν περισσότερο στον Σαρλ ντε Γκολ – «Δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είστε»

«Μην παραπονιέστε» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, που κάλεσε τους συνταξιούχους να διαμαρτύρονται λιγότερο για τις περικοπές στις συντάξεις τους και να μοιάζουν περισσότερο στον Σαρλ ντε Γκολ.

Μιλώντας σε συνταξιούχους στην περιοχή Colombey-les-Deux-Eglises, την πατρίδα του στρατηγού ντε Γκολ, ο Μακρόν τους είπε όχι μόνο ότι δεν πρέπει να κάνουν παράπονα αλλά ότι πρέπει να νιώθουν τυχεροί. «Δεν φαντάζεστε πόσο τυχεροί είστε» τους είπε., προσθέτοντας: «Μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα, αλλά ένα πράγμα που δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε είναι να παραπονιέστε».

Αναφερόμενος στον ντε Γκολ, ο Μακρόν ανέφερε: «Νομίζω ότι ο στρατηγός είχε τη σωστή ιδέα. Η χώρα θα ήταν διαφορετική αν ο καθένας έκανε το ίδιο. Δεν καταλαβαίνουμε πόσο τυχεροί είμαστε. Βλέπουμε όλο και περισσότερους ηλικιωμένους στη χώρα μας να έχουν καλή υγεία».

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει υψηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, εν μέσω περικοπών στον προϋπολογισμό, γεγονός που προκαλεί διαμαρτυρίες.