Παππάς για φονικές πυρκαγιές: Να ωριμάσουμε πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικές δυνάμεις

«Μέσα στην οδύνη έχει επιδειχθεί μία αξιοσημείωτη διαχειριστική επάρκεια» αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς – «Δεν θεωρώ ότι έγινε το μοιραίο λάθος – Έχουμε την άμεση αντίδραση το κρατικού μηχανισμού» είπε  σε συνέντευξή του

«Η πύρινη τραγωδία είναι η πιο δύσκολη στιγμή από όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε ανάρτησή του στο Τwitter σημειώνοντας ωστόσο ότι μέσα στην οδύνη έχει επιδειχθεί μία αξιοσημείωτη διαχειριστική επάρκεια και ότι για να μην επαναληφθεί μια ανάλογη τραγωδία θα πρέπει να ωριμάσουν οι πολίτες, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικές δυνάμεις.

Ο Νίκος Παππάς στις αναρτήσεις του αναφέρεται επίσης και στην επικείμενη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα λέγοντας ότι η ΝΔ πόνταρε στην αποτυχία της χώρας ενώ σημειώνει ακόμα ότι «η ΝΔ κρύβεται πίσω από το ψευδές και χαιρέκακο επιχείρημα ότι κρύψαμε τους νεκρούς».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του

«Ο ESM εκταμίευσε την 5η και τελευταία δόση προς την Ελλάδα. Στις 20 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια παρά τους ευσεβείς πόθους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πως δεν θα τα καταφέρουμε. Πόνταραν στην αποτυχία της χώρας. Έχασαν».

«Η πύρινη τραγωδία είναι η πιο δύσκολη στιγμή από όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας.Χωρίς περιστροφές.Μέσα στην οδύνη έχει επιδειχθεί μία αξιοσημείωτη διαχειριστική επάρκεια.Το ζήτημα είναι να ωριμάσουμε -πολιτικές δυνάμεις, δημοσιογράφοι, πολίτες- για να μην επαναληφθεί».

«Παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και τολμάμε να κάνουμε τομές. Στον αντίποδα η ΝΔ κρύβεται πίσω από το ψευδές και χαιρέκακο επιχείρημα ότι κρύψαμε τους νεκρούς και τολμά να αντιγυρίσει ότι δε λύσαμε το πρόβλημα της άναρχης δόμησης τα τρία τελευταία χρόνια».

Δείτε τις αναρτήσεις του

Καταγραφη11

«Η συγγνώμη είναι έμπρακτη όπως και η ανάληψη της»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του καναλιού «Ε», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε νωρίτερα ότι «η συγνώμη είναι έμπρακτη όπως και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από σύσσωμη την κυβέρνηση – και αυτό είναι μια τομή σε ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν»

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι αυτή η τραγωδία έχει βάλει το σημάδι της για το πώς πρέπει από εδώ και πέρα να γίνεται και ο πολιτικός διάλογος, και θα θέλαμε, είπε ο κ. Παππάς, και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να κάνουν αναλόγου επιπέδου συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει. «Δυστυχώς έχουμε εξυπνακισμούς και χυδαιότητες» είπε κλείνοντας το θέμα ο υπουργός.

«Δεν μασάμε τα λόγια μας. Όταν έχεις αυτής της κλίμακας τις απώλειες, δεν μπορείς να λες ότι όλα γίνανε καλά» είπε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, απαντώντας για τη διαχείριση της κρίσης. Ωστόσο σημείωσε, ότι δεν θεωρεί ότι υπήρξε το «μοιραίο λάθος» που σημάδεψε την κατάσταση. Ανέφερε επίσης, ότι έχουμε την άμεση αντίδραση το κρατικού μηχανισμού, και ήδη ξεδιπλώνονται οι πρωτοβουλίες στήριξης των πληγέντων, με την πίστωση του πρώτου ποσού στους λογαριασμούς τους, και με βελτίωση των διαδικασιών για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Μιλώντας για το τι έφταιξε, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η χώρα δεν διέθετε μέχρι τώρα, ούτε δασικούς χάρτες, ούτε κτηματολόγιο – και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα υπάρχουν δασικοί χάρτες αναρτημένοι, προσθέτοντας ότι αυτές οι καθυστερήσεις είχαν και κάποιες σκοπιμότητες, με συνέπεια τα οικιστικά λάθη και τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησαν.

Απαντώντας για το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «είναι η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε την κυβέρνηση». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι έχει επιδειχθεί διαχειριστική επάρκεια η οποία είναι αξιοσημείωτη και επισημαίνεται και από τους πολίτες, ωστόσο το ζήτημα είναι να ωριμάσουμε όλοι μας, και οι πολιτικές δυνάμεις, και ο δημοσιογραφικός κόσμος, και η κοινωνία των πολιτών, για να μην έχουμε ξανά τέτοιου τύπου φαινόμενα.

Απαντώντας για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο Ν. Παππάς σημείωσε πως με αυτή τη μεγάλη τραγωδία, το ζήτημα αυτό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στη δημόσια συζήτηση. Βιώσαμε κάτι πολύ οδυνηρό ως χώρα, συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, πρέπει να εφαρμόσουμε άμεσα τις αποφάσεις και τις θεσμικές τομές και να δούμε συνολικά τα ζητήματα της οικονομίας. «Δυστυχώς οι μέρες της ολοκλήρωσης των μνημονίων έμελε να συνοδευτούν από αυτά τα τραγικά γεγονότα» σχολίασε.

Μιλώντας για τα μέτρα, το ενδεχόμενο κοψίματος των συντάξεων κλπ, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι αυτά που ψηφίστηκαν, συμφωνήθηκαν υπό το φως και το πλαίσιο μιας συγκεκριμένης δέσμευσης ενός προγράμματος, που ήταν σε εφαρμογή και με την παρουσία του ΔΝΤ, ενώ σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η ΝΔ «έχει μία σειρά από έμπειρους διαστρεβλωτές της αλήθειας και κάποιους μαθητευόμενους μάγους της επικοινωνίας». Η ΝΔ θα πρέπει να εξηγήσει στους οπαδούς της, συνέχισε ο Ν. Παππάς, τι συνέβη και δεν πραγματοποιήθηκαν οι προβλέψεις της ότι θα καταστραφεί η οικονομία, ότι δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ότι η χώρα δεν θα έβγαινε στις αγορές, και όλη αυτή η απαισιοδοξία για να πείσουμε όλους ότι η χώρα θα καταστραφεί επειδή κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, είπε ότι έχουμε μια καινούργια περίοδο που σηματοδοτείται από το τέλος της τροϊκανής διαδικασίας, δεν θα υπάρχει επιτροπεία και σε μια πορεία μακροοικονομική θα εξεταστούν ποια μέτρα και κατά πόσο θα εφαρμοστούν – υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μην είχαν ψηφιστεί αυτά, δίνοντας τη μάχη για τα αντίμετρα. «Δεν είμαστε εμείς σαν τη ΝΔ που έλεγαν στον κ. Μοσκοβισί να εφαρμοστούν τα μέτρα και αν όχι να τους ειδοποιήσουν για να αλλάξουν το πρόγραμμά τους» σχολίασε ο Ν. Παππάς.

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δεν θέλησε να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, λέγοντας ότι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ για τις εκλογές είπε ότι αυτές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019 με την ολοκλήρωση της τετραετίας.