Στη φυλακή τέσσερα από τα εννέα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών

Ειδικότερα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 39χρονος που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, η 35χρονη σύζυγός του, η 40χρονη που φέρεται να έχει μεσολαβεί για την πώληση των βρεφών και ένας ακόμη 32χρονος πατέρας ενός βρέφους

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές, τέσσερις εκ των εννέα συνολικά κατηγορουμένων βουλγαρικής καταγωγής για συμμετοχή στο κύκλωμα εμπορίας βρεφών που εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας.

Ειδικότερα, προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 39χρονος που φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος, η 35χρονη σύζυγός του, η 40χρονη που φέρεται να έχει μεσολαβεί για την πώληση των βρεφών και ένας ακόμη 32χρονος πατέρας ενός βρέφους. Αντίθετα, οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος, όταν δύο αστυνομικοί, παριστάνοντας το άτεκνο ζευγάρι, έκλεισαν ραντεβού με τη 40χρονη στους Αμπελόκηπους. Η γυναίκα τους ζήτησε 18.000 ευρώ για να τους δώσει ένα κοριτσάκι τεσσάρων ημερών. Στη συνέχεια τους οδήγησε σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, όπου η αστυνομία εντόπισε και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Μια κατηγορούμενη είναι έγκυος, ενώ άλλες τρεις, μετά από εξέταση διαπιστώθηκε ότι είχαν πρόσφατα γεννήσει.