Την περασμένη Κυριακή βρέθηκα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο αγαπητός λυράρης της παροικίας μας κι όχι μόνο, κ. Λάζος Ιωαννίδης. Σε μια αίθουσα γεμάτη από νωρίς τίποτα δεν παρότρυνε αυτό που θα επακολουθούσε. Ένα stage με 10 κορυφαίους μουσικούς με επικεφαλή τον Λάζο και τη λύρα που έκανε μαγικά στα χέρια του δεν ήξερες εάν ήσουν σε ροκ συναυλία ή σε ποντιακή λαϊκή βραδιά. Μετά από ένα τραγούδι ανυπομονούσες να ακούσεις το επόμενο.

Όλη η αίθουσα χτυπώντας ρυθμικά τα ρυθμικά παλαμάκια πραγματικά είχε ξεσηκωθεί. Φυσικά δεν θα υπήρχε τέτοια επιτυχία εάν στο πλευρό του Λάζου δεν παρουσιαζόντουσαν από τη Κρήτη ο Γιάννης Σεισάκης και ο Γιώργος Στριλίγκας που έκαναν υπέροχες εναλλαγές με την ποντιακή λύρα του Λάζου κι ο υπέροχος μουσικός από τη Συρία Maid Sekkar, που έπαιζε υπέροχα το κλαρίνο του. Το ελληνόπουλο, ο Δημήτρης Μπόγρης, δεξιοτέχνης στο μπαγλαμαδάκι και στο μπουζούκι καταχειροκροτήθηκε όπως και ο ανεπανάληπτος Θωμάς Βρεττός, ο οποίος μόλις άρχισε να τραγουδά σε κάτι διαφορετικό από ότι τον έχουμε συνηθίσει όλη η αίθουσα σηκώθηκε να τον καταχειροκροτήσει όρθια. Στην σκηνή επίσης ανέβηκε και ο αδελφός του Λάζου, Γιώργος Ιωαννίδης, που τραγούδησε ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια. Δεν είναι δίκαιο να ξεχάσω κανέναν γιατί ήταν όλοι υπέροχοι και δεν έφυγε κανένας πριν τις 2 το πρωί.

Θέλω να πιστεύω ότι στην επόμενη παρόμοια εκδήλωση δεν θα πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην την απολαύσει. Μπράβο σε όλους για την αξέχαστη αυτή βραδιά.