Για άλλη μία χρονιά η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά γέμισε τον μήνα Οκτώβριο με εκδηλώσεις προς τιμήν του Μακεδονικού Αγώνα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν από εκεί που ξεκίνησαν, δηλαδή από το κτίριο της Παμμακεδονικής στην Ντάνφορθ, σε «οικογενειακό κλίμα» όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της, κ. Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία αυτών.

Ο Μακεδονικός Μήνας, λοιπόν, έκλεισε με ένα ντοκιμαντέρ για τον Μακεδονικό Αγώνα και τους ήρωες της Μακεδονίας. Ένα πολύ ενημερωτικό ντοκιμαντέρ με καταγραφή των γεγονότων από το ξεκίνημα τους. Η «ατάκα» που έμεινε στο κοινό είναι αυτή του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά ο οποίος πριν αφήσει τη τελευταία του πνοή είπε: «Το χρέος μου έκανα».

Φυσικά, η Παμμακεδονική δεν κλείνει τις πόρτες της με το πέρας των εκδηλώσεων. Όπως όλα τα χρόνια παραμένει ανοικτή σε όλους, Μακεδόνες και μη, και συνεχίζει να προσφέρει στην παροικία μας, αλλά και τον ελληνισμό και ζητά την υποστήριξη όλων σε αυτούς τους καιρούς που όπως γνωρίζετε ήδη τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι καλό, όχι μόνο για την Παμμακεδονική αλλά και για όλους τους Συλλόγους, να δίνουμε ως Έλληνες βροντερό παρών για να διαιωνίζεται η γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας ώστε να θυμούνται και να υπερηφανεύονται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι. Και του χρόνου λοιπόν…