Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα στην φιλόξενη αίθουσα του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έγινε κάτι που νομίζω πρέπει να γίνεται πιο συχνά για τον ελληνισμό του Τορόντο. Η κα Νάνσυ Αθανασοπούλου Μυλωνά μαζί με την κα Ειρήνη Στούμπος η οποία μας εντυπωσίασε με την ευγλωττία της και την χρήση της ελληνικής γλώσσας (πιστεύω πως η Νάνσυ πρέπει να της κάνει πρόταση για την επόμενη θεατρική της παράσταση)  διοργάνωσαν ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον λογοτεχνικό απογευματινό. Μαζί με μερικούς από τους συντελεστές του έργου, την Ειρήνη Αναργύρου, τον Ανδρέα Μπατάκη, την Ευγενία Νικολάου και τον Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου διάβασαν και νοερά έφεραν στο κοινό τη ζωή της «Κοντυλένιας» που με τόση αγάπη και μεράκι έχει γράψει η συνάδελφος αλλά και συγγραφέας, κα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη.

Ο κόσμος που είχε κατακλίσει την αίθουσα είχε μείνει συνεπαρμένος από τις αφηγήσεις κι όταν διέκοψαν την ροή του έργου για να δείτε το υπόλοιπο τον Φεβρουάριο στη παράσταση στο Hamazkayin Armenian Theatre ένα επιφώνημα απογοήτευσης ότι τους κόψανε το καλύτερο ακούστηκε στην αίθουσα.

Μπράβο κυρίες μου και στα παιδιά-ηθοποιούς. Είμαι σίγουρος ότι η Νάνσυ έχει ετοιμάσει και πάλι μια τέλεια παράσταση. Αναμένουμε και νομίζω ότι ο ελληνισμός θα πρέπει να μην να μην αδιαφορήσει και να κατακλείσει την αίθουσα για τις τρεις παραστάσεις, όχι μόνο για να το απολαύσει αλλά και να επιβραβεύσει την προσπάθεια αυτών που τέσσερις μήνες με πρόβες και συγκεντρώσεις προσπαθούν. Θα τους επιβραβεύσει αυτό ηθικά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.