Πιθανώς Ακατάλληλο για τους Πολιτικά Ορθούς

 

Του Δρ. Γεώργιου Γκέκα

Οι κομματικές μηχανορραφίες επισκίασαν το δίκαιο των Αποδήμων. Το σχέδιο νόμου για τη ψήφο των αποδήμων είναι στάχτη στα μάτια μας, ένα τερατούργημα – απάτη, και δώρο – άδωρο.

 

Οι κομματικές μηχανορραφίες επισκίασαν το δίκαιο των Αποδήμων. Το σχέδιο νόμου για τη ψήφο των αποδήμων είναι στάχτη στα μάτια μας, ένα τερατούργημα – απάτη, και δώρο – άδωρο. Δυνητικά μόνο ένας στους τέσσερες αποδήμους θα έχει το δικαίωνα ψήφου, στη πραγματικότητα πολλοί λιγότεροι πιθανότατα κάτω από το 10%! Άνθρακες ο θησαυρός απόδημοι Έλληνες!
Διαβάζω ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία στη διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, και πως έχουν βρεθεί οι 200 βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας είναι:
1. Οι απόδημοι θα ψηφίζουν για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Για το λόγο αυτό, θα αυξηθούν οι βουλευτές επικρατείας κατά 15, και στη λίστα των υποψηφίων θα μπορούν να συμπεριληφθούν και προσωπικότητες της ομογένειας.
2. Απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα που θα οριστούν (πρεσβείες, προξενεία κ.ά.).
3. Προϋπόθεση δικαιώματος ψήφου, είναι, ο ομογενής να έχει ζήσει τουλάχιστον δύο από τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα.
4. Επιπροσθέτως ο ομογενής θα πρέπει αν αποδείξει ότι έχει οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα.
5. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ώστε να έχουν το δικαίωμα ψήφου. Πρέπει πρώτα να κάνουν αίτηση στο υπουργείο, η αιτηση τους να γίνει αποδεκτή, ωστε να μπορούν να εγγράφουν στους εκλογικούς καταλόγους.
Προφανώς στην προσπάθειά της η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να υλοποιήσει την προεκλογική της υπόσχεση, να δώσει ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, και να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 200 από τους 300 που απαιτούνται για να περάσει το νομοσχέδιο δημιούργησε ένα «δώρο άδωρο τερατούργημα» που είναι κάθε άλλο παρά αυτό που επι τόσα χρόνια ζητούν οι απόδημοι.
Η συμφωνία είναι ένα κακομαγείρεμενο συνονθύλευμα προκαταλήψεων και κομματικών τοποθετήσεων ωστε να επιτευχθεί συναίνεση ανάμεσα στα κόμματα και τις μικροπολιτικές τους. Απομακρύνεται απ το μοναδικό σκοπό της, το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους και μετατοπίζεται στο πως να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κομμάτων. Όπως- όπως πρόχειρα αποσκοπεί τυπικά στα χαρτιά και μόνο «να δώσει το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς» να τους ρίξει στάχτη στα μάτια ενώ στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει για τη τεράστια πλειοψηφία των ομογενών που θα εξακολουθούν να μη μπορούν να ψηφίσουν. Με αυτό το σχέδιο νόμου Ένας ελάχιστος αριθμός, μια ελάχιστη μερίδα των Ελλήνων του εξωτερικού θα μπορέσει τελικά να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, τόσο μικρός που δεν αξίζει το κόπο. Συνεπώς το σχέδιο νόμου είναι μυωπικό, ανεπαρκές, και άχρηστο, δημιουργεί δεν λύνει προβλήματα.


Τα προβλήματα και οι λύσεις.
1.Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η προσθήκη 15 βουλευτών επικρατείας ουσιαστικά δεν ευνοεί τον απόδημο Ελληνισμό , τον γκετοποιεί και τον αποδυναμώνει Ξεχωρίζει τον απόδημο Ελληνισμό απ το υπόλοιπο σώμα των ψηφοφόρων και δημιουργεί ένα “γκέτο αποδήμων” κάθε άλλο παρά ισότιμο με τους άλλους ψηφοφόρους / υποψηφίους στην Ελλάδα. Μεγάλος ο κίνδυνος η φωνή των αποδήμων να μειωθεί και να γίνει δευτερεύουσα με αυτούς τους 15 έξτρα βουλευτές επικράτειας.
Η εκπροσώπηση διάφορων χωρών ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλίας, Ευρώπη κλπ από ποια χώρα και πως θα μοιραστούν οι 15 έδρες παγκοσμίως θα δημιουργήσει περαιτέρω διαίρεση και διαφωνία μεταξύ των αποδήμων, θα επαναφέρει τη δυστοκία και τα άλυτα προβλήματα που ειχε ανέκαθεν το ΣΑΕ.
ΛΥΣΗ: Οι βουλευτές επικράτειας μένουν ως έχουν. Οι απόδημοι ψηφίζουν υποψήφιους στη λίστα. Κατά περίσταση το οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να συμπεριλάβει στη λίστα υποψήφιων και προσωπικότητάς απ την ομογένεια.
2. Η αυτοπρόσωπη παρουσία των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα της αλλοδαπής. Η Ελλάδα έχει μόνο τρεις επίσημες κρατικές παρουσίες στον αχανή Καναδά: το Γενικό προξενείο του Toronto, του Vancouver και τη πρεσβεία της Ottawa ’s Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο νόμου αποκλείει όλους εκείνους που κατοικούν κάποια απόσταση από αυτά τα τρία κέντρα. Για παράδειγμα ποιος θα ταξιδέψει απ το Edmonton στο Vancouver, η από το Halifax στο Toronto να ψηφίσει. Ο χρόνος μετάβασης και το κόστος το εισιτήριων είναι απαγορευτικό. Δεδομένου ότι ο Ελληνισμός είναι διάσπαρτος απ τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό η αυτοπρόσωπη παρουσία δεν είναι πρακτική και ουσιαστική . Είναι επίσης αναχρονιστική που δείχνει ότι η Ελλάδα είναι στο μεσαίωνα τεχνολογικά, Η αυτοπρόσωπη παρουσία για το δικαίωμα ψήφου είναι μια τρύπα στο νερό και τίποτα πάρα πάνω.
ΛΥΣΗ: Εφαρμογή της «επιστολικής ψήφου», η πιο λιανά η επιλογή να ψηφίζει κάνεις ηλεκτρονικά on Line απ το σπίτι του με τον αριθμό του Ελληνικού διαβατηρίου του, και ερωτήσεις ασφάλειας. Όταν η υποβολή φορολογικών δηλώσεων και πληρωμών γίνεται on line στο taxis net το Ελληνικό κράτος μπορεί να εξασφαλίσει αδιάβλητη ψηφοφορία on line.
3. Ο ομογενής ψηφοφόρος πρέπει να έχει ζήσει τουλάχιστον δύο από τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα . Το προαπαιτούμενος αυτό αποκλείει ένα τεράστιο ποσοστό αποδήμων απ το δικαίωμα ψήφου. Πόσοι Έλληνες μετανάστες επέστρεψαν και έζησαν στην Ελλάδα για δυο συνεχόμενα χρόνια? Σχεδόν κανένας! Στους 6 μήνες μακριά απ το Καναδά ο κάτοικος του Οντάριο χάνει το OHIP (ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Μόνο εκείνοι που επιχείρησαν να επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα, απογοητευτήκαν απ τα Ελληνικά πράγματα και επέστρεψαν μετα από δυο χρόνια, δεύτερη φορά μετανάστες μπορούν να πληρούν αυτή τη διάταξη.
Οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της κάπου στην Ελλάδα σήμερα έχον το δικαίωμα να ψηφίσουν χωρίς να αποδείξουν πόσα χρόνια έζησαν ήταν η είναι στο εξωτερικό. Δηλαδή ένας που μετανάστευσε 40 -50 χρόνια πριν απ την Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ψηφίσει άνετα τη μέρα των εκλογών. Ο Έλληνας της αλλοδαπής που παρουσιάζεται στη πρεσβεία στη χώρα μετανάστευσης δεν μπορεί να ψηφίσει αν πέρασαν πάνω από 35 χρόνια απ την μετανάστευση του. Που είναι λοιπόν η ισότητα μεταξύ των Ελλήνων που ψηφίζουν στην Ελλάδα και Ελλήνων που θα ψηφίζουν στο εξωτερικό?
ΛΥΣΗ: Το δικαίωμα ψήφου, το έχουν ΟΛΟΙ οι μετανάστες ομογενής χωρίς όριο χρόνων μεταναστεύσεως τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
4. Επιπροσθέτως ο ομογενής θα πρέπει αν αποδείξει ότι έχει οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Το προαπαιτούμενος αυτό είναι επίσης σαθρό και άδικο. Παράδειγμα, ένας άστεγος άνεργος που ζει στην Ελλάδα ειχε και θα έχει πάντα το δικαίωμα ψήφου καίτοι οι οικονομικοί δεσμοί του με την Ελλάδα είναι στη καλλίτερη περιπτωση χαλαροί και δεν προσφέρει, απορροφά πόρους απ το Ελληνικό δημόσιο. Ο απόδημος όμως που δήλωσε παραίτηση από τα ακίνητα και την κληρονομιά του στην Ελλάδα για να τα εκμεταλλευτούν οι συγγενείς του που ζουν εκει, δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου γιατί δεν έχει πια οικονομικούς δεσμούς! Αλλα και να έχει περιουσία στην Ελλάδα και να πληρώνει ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο και τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το καλοκαίρι που επισκέπτεται την Ελλάδα δεν του επιτρέπεται να ψηφίσει γιατί δεν έχει δυο χρόνια κατοικία στην Ελλάδα. Τα πολλά καλοκαίρια στην Ελλάδα δεν μετράνε! Το πως καθορίζονται οι οικονομικοί δεσμοί με την Eλλαδα δεν έχει καθοριστεί επακριβώς ακόμα. Αλλα όπως και να έχει το πράγμα η απόδειξη με δημόσια έγγραφα της παραμονής κάποιου στην Ελλάδα για 2 χρόνια και οι οικονομικοί δεσμοί με την Ελλάδα της γραφειοκρατίας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
ΛΥΣΗ Το δικαίωμα ψήφου, το έχουν ΟΛΟΙ οι μετανάστες ομογενής χωρίς όριο χρόνων μεταναστεύσεως και χωρίς οικονομικά κριτήρια.
5. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους . Μέχρι σήμερα δεν έγινε ποτέ συστηματική απογραφή των απόδημων, και δεν υπαρχουν εκλογικοί η άλλοι κατάλογοι. Υπολογίζεται συντηρητικά ότι είναι 5.000.000 Έλληνες διασπαρμένοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Άλλοι υπολογίζουν ότι η Ελλάδα του εξωτερικού είναι μεγαλύτερη απ την Ελλάδα!
1) Στην Αμερική ζουν γύρω στα 3.000.000 Έλληνες.
2) Στη Δυτική Γερμανία βρίσκονται περίπου 400.000 άτομα,
3) Στον Καναδά ζουν 300.000 Έλληνες,
4) Οι Έλληνες της Αυστραλίας ανέρχονται σε 400.000
5) Στην Αγγλία 130.000,
6) Στην Αφρική 70.000, άτομα περίπου
7) Στα Σκανδιναβικά κράτη 20.000
8) Στο Βέλγιο -Ολλανδία 20.000,
9) Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης 60.000 Έλληνες
10), Στην Γαλλία 10,000, Αίγυπτο 10.000,Τουρκια περίπου 10.000, κτλ.
ΛΥΣΗ: Ολοι οι μετανάστες ομογενής κάτοχοι εν ισχύ Ελληνικού διαβατήριου, (το ποσοστό των αποδήμων με Ελληνικά διαβατήριά είναι μικρότερο απ ‘ότι
νομίζουν πολλοί), με πλήρη διεύθυνση και τηλέφωνο να τους επιτραπεί να ψηφίσουν στις πρεσβείες και προξενεία στις πρώτες εκλογές που θα ισχύσει το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους. Αυτό θα δημιουργήσει defacto τους κατά τόπους εκλογικούς καταλόγους. Οι ετσι δημιουργημένοι εκλογικοί κατάλογοι θα διαμορφωθούν/ τροποποιηθούν ανάλογα εν συνεχεια.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΑΣ ΠΛΗΟΨΗΦΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
Για να καταλάβει κάνεις το μέγεθος του αποδήμου ελληνισμού που αποκλείεται απ τη δυνατότητα ψήφου ας δούμε τα νούμερα της εξωτερικής μετανάστευσης της Ελλάδος. Οι περίοδοι μαζικής εξωτερικής μετανάστευσης των Ελλήνων χωρίζονται σε τρεις: το πρώτο κύμα από το 1900 έως το 1921, το δεύτερο το μεγαλυτερο όλων 1960-1972 και το τρίτο μετα την οικονομική κρίση από το 2008 μέχρι σήμερα. Το σύνολο των Ελλήνων μεταναστών έχει ως εξής
Μεταξύ 1900 και 1921, 402.538 Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα ,
Μεταξύ 1921 και 1940 92.735 μετανάστες,
Μεταξύ 1940 και 1949 κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου και εμφυλίου πολέμου έγιναν βίαιες μετακινήσεις πληθυσμού κυριως προς τις χώρες του Ανατολικού Συνασπισμού, αλλα πόσα ακριβώς άτομα μετακινήθηκαν την περίοδο εκείνη, όσοι από αυτούς επέζησαν, και πόσοι επαναπατρίστηκαν, δεν το γνωρίζουμε, πάντως μεταξύ 1946 και 1953 49.791 άτομα μετανάστευσαν.
Μεταξύ 1950 και -1960 μετανάστευσαν 312.000 Έλληνες.
Μεταξύ 1961 και 1966 μετανάστευσαν 552.595 Έλληνες.
Μεταξύ 1967 και 1972 μετανάστευσαν 382.971 Έλληνες.
Μεταξύ 1972 και 1985 μετανάστευσαν 135.869 Έλληνες
Μεταξύ 1985και -2008 μετανάστευσαν 100,00 περίπου Έλληνες
Μεταξύ 2008 και 2015 550,000 περίπου Έλληνες εγκαταλείψεων τη χώρα
Τα παραπάνω νούμερα αποδεικνύουν ότι το σχέδιο νόμου θα επιτρέψει δυνητικά μόνο στους τελευταίους 650 000 μετανάστες να ψηφίσουν ενώ αποκλείει 1,800, 000 απ τη ψηφοφορία. Δηλαδή η πλειοψηφία των Ελλήνων μεταναστών , τρεις στους τέσσερες θα τους απαγορεύεται να ψηφίσουν απλά γιατί είναι παλιοί μετανάστες και ηλικιωμένοι! Το σχέδιο νόμου στην ουσία δημιούργει και ευλογεί ηλικιακές διακρίσεις (Age discrimination).
Αν ήταν να γίνουν εκλογές το 2020 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου μόνο οι Έλληνες πολίτες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό μετα το 1985 (2020-35) θα μπορούσαν θεωρητικά να ψηφίσουν. Απ αυτή τη μειοψηφία, ένα ακόμη μικρότερο ποσοστό θα μπορούσε να ψηφίσει εφ’ όσον βέβαια έζησαν τουλάχιστον για δυο χρόνια μεταξύ 1985 και 2010 στην Ελλάδα. Απ’ ότι έμεινε ένα ελάχιστο ποσοστό πιθανών ψηφοφόρων που μπορούσαν να αποδείξουν ότι έχουν οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα θα ψήφιζε! Άνθρακες ο Θησαυρός!
Ο αποκλεισμός από τη ψηφοφορία της μεγαλύτερης μερίδας των Ελλήνων μεταναστών που αναγκάστηκαν να αφήσουν την Ελλάδα πίσω τους μετα το παγκόσμιο και εμφύλιο πόλεμο είναι καθαρά και εξ ορισμού το άκρον άωτον της αδικίας του σχεδίου νόμου. Επιβεβαιώνει μια φορά ακόμα ότι ακόμα και το 2019 η Ελλάδα δεν αγαπάει, αλλα τρώει τα παιδιά της.
ΛΥΣΗ: Να ακυρωθεί ο αποκλεισμός των παλαιών και ηλικιωμένων μεταναστών και το δικαίωμα ψήφου, να το έχουν ΟΛΟΙ οι μετανάστες ομογενής χωρίς όριο χρόνων μεταναστεύσεως τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.


ΟΙ ΞΕΝΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Η δικομματική συμφωνία αποκλείει εξ ολοκλήρου τη νέα γενεά, τα παιδιά και τα εγγόνια των μεταναστών του πρώτου και δευτέρου μεγάλου κύματος μετανάστευσης απ το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε. Τη στιγμή που υπογεννητικότητα στην Ελλάδα μειώνει τον Ελληνικό πληθυσμό και η είσοδος μεταναστών/προσφύγων ανατρέπει την αναλογία ξένων προς τους Έλληνες σε βάρος των Ελλήνων, τα ξένο γεννημένα Ελληνόπουλα αγνοούνται, παραμερίζονται και αποκλείονται απ τη μητέρα πατρίδα. Ποσο σοφό είναι το νομοσχέδιο αυτό να κλείνει τη πόρτα σε Ελληνόπουλα ? Ποιο εθνικό η κομματικό συμφέρον εξυπηρετείται?
Και καλα οι Ελληνο γεννημένοι απόδημοι ίσως έχουν «τα χαρτιά τους, Οι ξενογεννημένοι όμως κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι ξεκρέμαστοι από πλευράς αναγνωρησιμοτητος απ τις Ελληνικές αρχές. Δεδομένης της παροιμιώδους εχθρικής Ελληνικής γραφειοκρατίας πόσοι απ αυτούς θα αγωνιστούν να αναγνωριστούν σαν Ελληνικής καταγωγής για να πάρουν τη Ελληνική υπηκοότητα και διαβατήριο, να αποκτήσουν «οικογενειακή μερίδα» κάπου στην Ελλάδα, να τους εκδοθεί ΑΦΜ που θα τους υποχρεώνει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο στην Ελλάδα, να αποκτήσουν από CRA δικαιολογητικά ότι για φορολογικούς λόγους είναι κάτοικοι Καναδά και φορολογούνται στο Καναδά ώστε να μη φορολογηθούν στην Ελλάδα, να παρατήσουν τα παντα σπουδές και εργασία, οικογένεια και φίλους για να ζήσουν στην Ελλάδα δυο χρόνια μόνο και μόνο να τους επιτραπεί να ψηφίσουν? Σχεδόν κανένας! Όταν με €2 εκατομμύρια ο κάθε αλλοδαπός μπορεί να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα, το Ελληνικό κράτος πρέπει να είναι εξ ίσου γενναιόδωρο με του ομογενείς που γεννήθηκαν εκτός Ελλάδας.
ΛΥΣΗ: Οι Ελληνικής καταγωγής ομογενείς να αποκτούν Ελληνικό διαβατήριο και υπηκοότητα κατόπιν αίτησης του που θα είναι το μοναδικό κριτήριο και προαπαιτούμενος στο δικαίωμα ψήφου, χωρίς παραμονή στην Ελλάδα και οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα.
Ο ΕΛΛΗΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ
Σύμφωνα με σφυγμομετρήσεις το 73% των Ελλήνων στην Ελλάδα είναι υπερ της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Μόνο 19% υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν, ενώ το 8% των πολιτών δηλώνει δεν ξέρω/ δεν δηλώνω. Δηλαδή τέσσερες στους πέντε Έλληνες θέλουν τους Αποδήμους να ψηφίζουν
Ο φόβος του ΚΚΕ και άλλων αριστερών κομμάτων είναι ότι οι Έλληνες της αλλοδαπής επειδή ζουν κυριως σε δυτικά κράτη και πολύ παλιά υπέγραφαν και πιστοποιητικό φρονημάτων θα ψηφίσουν κεντροδεξιά κόμματα. Και γι αυτό εναντιώνονται στη ψήφο των αποδήμων. ΟΙ κομμουνιστές και αριστεροί «συμβιβάστηκαν» λοιπόν να επιτρέψουν να ψηφίσει μόνο η γενεά του πολυτεχνείου και εντεύθεν. Η γενεά αυτή έχει γαλουχηθεί στην ιδεολογία των καταλήψεων, της πορείας, της διαμαρτυρίας, «του αγώνα», του συνδικαλισμού που εγγυάται περισσοτέρους ψήφους στα αριστερά κόμματα.
Για μια φορά ακόμα τα κομματικά τερτίπια μπήκαν πάνω και πιο μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Το σχέδιο νόμου αποσκοπεί στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κομμάτων και όχι τι είναι λογικό και δίκαιο για τον απόδημο Ελληνισμό. Γι αυτό θα αποτύχει παταγωδώς Οι οπαδοί του πολιτικάντηδες θα βγάλουν ίσως τις παρωπίδες όταν διαπιστώσουν τον ελάχιστο αριθμό ψηφοφόρων και αυτοί συγκεντρωμένοι γύρω απ τα Ελληνικά προξενεία και πρεσβείες. Ένα δημοκρατικό δικαίωμα εκφρασμένο στη λιγότερη δημοκρατική του μορφή.
Το νέο προτεινόμενο σχέδιο νομού είναι μια κακόγουστη φάρσα που προσβάλει και κοροϊδεύει τους Έλληνες της αλλοδαπής ότι τάχα η Ελλάδα εκτιμά τον απόδημο Ελληνισμό και του παρέχει το δικαίωμα ψήφου ενώ στη πραγματικότητα του το αφαιρεί. Καλλίτερα χωρίς δικαίωμα ψήφου παράς με δικαίωμα ψήφου για λίγους και στα χαρτιά μόνο.