Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Areda Survey, το 75,5% επιθυμεί οι έρευνες για το φυσικό αέριο της χώρας τους να συνεχιστούν

Σε μια περίοδο που η ύφεση πλήττει την εικόνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος βγάζει στο τραπέζι το χαρτί του εθνικισμού, με τη μια εμπρηστική δήλωση να διαχέται την άλλη σχετικά με τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όπως αποδεικνύεται, ο Ερντογάν γνωρίζει καλά πού θα ποντάρει γαι να ενισχύσει την εικόνα του, καθώς πάνω από επτά στους δέκα Τούρκους τάσσονται υπέρ των κινήσεών του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Areda Survey, το 75,5% επιθυμεί οι έρευνες για το φυσικό αέριο της χώρας τους να συνεχιστούν.

Απεναντίας, μονάχα ένα ποσοστό της τάξεως του 21.3% υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να διευθετηθεί σε συνεννόηση με την Ελλάδα.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμετάσχοντες στην δημοσκόπηση που ψηφίζουν Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP-αξιωματική αντιπολίτευση), το οποίο σε συγκεκριμένα ζητήματα κρατά ανέκαθεν μια πιο εθνικιστική στάση.

Σημειώνεται ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ ολοκλήρωσε τη γεώτρησή του στην Καρπασία και ετοιμάζεται για την επόμενη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

«Το Φατίχ συνεχίζει την επιχείρησή του στο σημείο που έχουμε αποκαλέσει Μόρφου», ανέφερε.