Ο Τραμπ είναι δυσαρεστημένος με το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε σήμερα τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιαπωνία με έναν γύρο γκολφ με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, συνεχίζοντας τη διπλωματία των διαπροσωπικών σχέσεων με στόχο να αμβλύνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις όσον αφορά τις διαφορές στο εμπόριο.

Ο Τραμπ, φορώντας κόκκινο πουλόβερ, και ο Άμπε, με μπλε μπλέιζερ και λευκό παντελόνι, συναντήθηκαν στο γρασίδι και χαμογέλασαν στους φωτογράφους πριν ξεκινήσουν το παιχνίδι τους.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Great morning of golf with Prime Minister @AbeShinzo at Mobara Country Club in Chiba, Japan!

21.9K people are talking about this

Το γραφείο του Άμπε ανάρτησε αργότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σέλφι από το γήπεδο του γκόλφ, με τον Τραμπ και τον Άμπε να χαμογελούν. Ο Άμπε ανέφερε στην ανάρτηση ότι ελπίζει να καταστήσει τη συμμαχία Ιαπωνίας-ΗΠΑ «ακόμα πιο ακλόνητη».

安倍晋三

@AbeShinzo

令和初の国賓としてお迎えしたトランプ大統領と千葉でゴルフです。新しい令和の時代も日米同盟をさらに揺るぎないものとしていきたいと考えています。

80.8K people are talking about this

Η επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στόχο έχει να καταδείξει την ισχύ των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αν και οι εντάσεις σε ό,τι αφορά το εμπόριο δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας.

Ο Τραμπ είναι δυσαρεστημένος με το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας και εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής υψηλών δασμών στα ιαπωνικά εξαγόμενα αυτοκίνητα εάν δεν επιτευχθεί μια διμερής συμφωνία στο εμπόριο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί σε μια δαπανηρή εμπορική διαμάχη με την Κίνα που έχει πλήξει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων αργά χθες (τοπική ώρα), ο Τραμπ επέκρινε την Ιαπωνία για το εμπορικό της «πλεονέκτημα» λέγοντας παράλληλα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

«Με αυτή τη συμφωνία, ελπίζουμε να αντιμετωπίζουμε την εμπορική ανισορροπία, να άρουμε τα εμπόδια στις αμερικανικές εξαγωγές και να διασφαλίσουμε τη δικαιοσύνη και την αμοιβαιότητα στη σχέση μας. Και πλησιάζουμε», δήλωσε.

Ύστερα από το παιχνίδι γκολφ, ο Άμπε και ο Τραμπ θα παρακολουθήσουν ένα τουρνουά σούμο.

«Πάντα το έβρισκα συναρπαστικό», δήλωσε ο Τραμπ για το εθνικό άθλημα της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Άμπε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα. «Έχουμε ένα τρόπαιο που έχει φτιαχτεί σε αυτή τη χώρα (σ.σ. τις ΗΠΑ). Θα δώσουμε το τρόπαιο στον νικητή του πρωταθλήματος». Ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που θα παρακολουθήσει ένα τέτοιο τουρνουά, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχου, και ο πρώτος που θα παραδώσει το κύπελλο στο ρινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ