Την περασμένη Παρασκευή η HELLAS NEWS είχε τύχη να παρευρεθεί σε μια ξεχωριστή βραδιά στην αίθουσα του Parkview Manor καλεσμένη από τον πρόεδρο του Ιδρύματος ΕΛΠΙΔΑ για τον Αυτισμό, κ. Θέμη Κουτράκο. Προσωπικά εγώ, έδωσα το παρών πρώτη φορά στην εκδήλωση αυτή κι έμεινα πραγματικά πολύ εντυπωσιασμένη από την προσπάθεια αυτή.
Πρώτα από όλα τι είναι το ίδρυμα αυτό; Είναι, λοιπόν, μια προσπάθεια της οικογένειας Κουτράκου που έχει επεκταθεί και σε άλλες οικογένειες στο Τορόντο κι όχι αποκλειστικά στις ελληνικές οικογένειες, αλλά και σε όλες αυτές που αντιμετωπίζουν τον αυτισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το βίντεο του «ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ με τον Θανάση Κουρτέση» της περασμένης εβδομάδος, όπου είχαμε δηλώσεις του ίδιου του κ. Κουτράκου για το σκοπό αυτό.
Ο σκοπός, λοιπόν, του ιδρύματος είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος στέγασης των παιδιών που πάσχουν από αυτισμό και να βοηθηθούν οι οικογένειες αυτών. Επίσης, ο χώρος αυτός θα λειτουργήσει και ως «ελπίδα» για τους γονείς των παιδιών που ανησυχούν για το τι θα απογίνουν εκείνα όταν δεν θα βρίσκονται οι ίδιοι εν ζωή για να τα προσέχουν. Αυτή, λοιπόν, η προσπάθεια είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.
Η επίσκεψη μου το βράδυ εκείνο στην κατάμεστη αίθουσα με όλες αυτές τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις που θέλουν να δώσουν κάτι πραγματικά με συγκίνησε. Με συγκίνησε επίσης ο Ρόμπι Τάνκο, που είναι ένα πανέμορφο παιδί (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν), με απίστευτο ταλέντο στο πιάνο και μαγική φωνή. Ο Ρόμπι είναι ένα από αυτά τα παιδιά με αυτισμό που όταν ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση καταλάβαινες ότι είναι ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά του κι όχι από αυτά που το λες για να το πεις.
Η Hellas News ευχαριστεί θερμά τον κύριο Κουτράκο που μας υποδέχτηκε την Παρασκευή, αλλά και όλο το Διοικητικό του Συμβούλιο για αυτήν την υπερπροσπάθεια που κάνουν για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους. ΕΥΓΕ κι ευχόμαστε το έργο σας να αποφέρει τους καρπούς που αυτά τα παιδιά χρειάζονται.