Το 64% των Ευρωπαίων ηλικίας 16 έως 35 ετών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες

Η νέα γενιά στην Ευρώπη έχει γονατίσει οικονομικά και, εν μέσω της πανδημίας της νόσου Covid-19, το 64% των πολιτών της γηραιάς ηπείρου, ηλικίας 16 έως 35 ετών, υποστηρίζει ότι έχει οικονομικά προβλήματα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων πολιτών νεαρής ηλικίας αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ο μέσος όρος των Ευρωπαίων που δήλωσαν ότι τα φέρνουν δύσκολα «βόλτα» ανέρχεται στο 57%.

Σχεδόν δύο στους πέντε Ευρωπαίους όλων των ηλικιακών ομάδων (το 39%) παραδέχεται ότι η πανδημία είχε ήδη αντίκτυπο στο εισόδημά τους. Το 27% θεωρεί πως αναμένει ότι θα μειωθούν κι άλλο τα έσοδά τους.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία, έρευνα του ινστιτούτου «Odoxa» αντανακλά την έντονη απογοήτευση των νέων που χάνουν τη δουλειές τους και μένουν «ταμπουρωμένοι» στο σπίτι αφού οι αρχές έχουν επιβάλλει lockdown για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

Τα 3/4 των νέων στη χώρα του Μακρόν θεωρούν ότι είναι μία χαμένη γενιά, που θυσιάζεται στο βωμό της νόσου Covid, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».