Η Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη το έγραψε, η Νάνσυ Αθανασοπούλου-Μυλωνά το σκηνοθέτησε και η Κοντυλένια ξαναζωντάνεψε!

50 χρόνια γράφω πολιτικά, συνεντεύξεις, κριτικές για διάφορα πράγματα της καθημερινότητας. Αλλά είναι φορές που παρακολουθώντας κάτι που πρέπει να το διαβάσει ο αναγνώστης μου υπάρχει δυσκολία, γιατί κρίνοντας κάτι μπορεί να γράψεις λιγότερα από αυτό που είδες και θέλεις να μεταφέρεις. Σε αυτό όμως που είδα, δεν μπορείς να γράψεις κάτι λιγότερο, ξέροντας μάλιστα και την προϊστορία.

Ευγενικοί μου αναγνώστες, όταν είσαι σε τρεις κατάμεστες παραστάσεις με κοινό όλων των ηλικιών, οι οποίοι μόλις τελείωνε μια σκηνή καταχειροκροτούσαν με ενθουσιασμό, είναι κάτι το ξεχωριστό που σε ξεσηκώνει. Βλέπεις πάνω σε μια υπέροχη σκηνή του θεάτρου 60 άτομα από έξι μέχρι… να παίζουν, να τραγουδούν και να χορεύουν με 100% επαγγελματική (!) συνείδηση. Εκεί σηκώνεσαι και χειροκροτείς γιατί αυτό το έργο της Ιουστίνης Φραγκούλης-Αργύρη ήθελε κότσια για να σκηνοθετηθεί και να υλοποιηθεί από παιδιά, που πραγματικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Οι πρωταγωνιστές, ο ένας καλύτερος από τον άλλον, δεν θα ήθελα να γράψω αναλυτικά έναν-έναν γιατί ίσως αδικήσω κάποιον. Χορός, τραγούδι, μουσική και ηθοποιοί που εάν είναι αλήθεια ότι μας βλέπουν αυτοί που φεύγουν από τη ζωή, όπως η Λευκαδίτισσα Κοντυλένια ότι την ξαναζωντανεύουν τα παιδιά της Νάνσυς θα ήταν με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά της. Τα φανταστικά κουστούμια των ηθοποιών, όπως και η ομορφιά όλων των αγοριών και των κοριτσιών ήταν κάτι που σε γέμιζε με υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και την αθάνατη ελληνική μας γλώσσα που πασχίζει να διδάσκει μέσω του θεάτρου και του χορού η αγαπητή Νάνσυ της παροικίας μας.

Και θέλω να πιστεύω ότι πρέπει κάποιοι άνθρωποι και οργανισμοί που μπορούν να κοιτάξουν να βοηθήσουν αυτό το έργο-φυτώριο που κάνει μπας και υπάρχουμε κάποια χρόνια ακόμα.

Ευχαριστούμε Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη για άλλο ένα υπέροχο βιβλίο.

Ευχαριστούμε Νάνσυ που το ζωντάνεψες.

ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΑΙΔΙΑ που για τέσσερις μήνες με αδιάκοπες πρόβες  παρουσίασαν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Όσο σε όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία της θέλω να πιστεύω ότι περάσατε μια αξέχαστη βραδιά. Γεια σας μέχρι το επόμενο!!!

(ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΟΘΟΝΗ)