Η νυν Βουλευτής της περιοχής Τορόντο-Ντάνφορθ, κα  Τζούλι Νταμπρούσιν, είναι ξανά υποψήφια με το Φιλελεύθερο Κόμμα στις ομοσπονδιακές εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου. Η κα Ντάμπρουσιν έχει ήδη εκπροσωπήσει στην Όταβα τις φωνές των κατοίκων της περιοχής της για δύο θητείες και ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο της.

Η κα Νταμπρούσιν ζει στη περιοχή Τορόντο-Ντάνφορθ για περισσότερα από 20 χρόνια. Μετακόμισε στην περιοχή για να ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου στο κέντρο της πόλης και εργάστηκε για δικαστικές υποθέσεις για 13 χρόνια πριν γίνει η φωνή των κατοίκων της περιοχής για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η 50χρονη Βουλευτής επισκέφθηκε το γραφείο της Hellas News, συνομίλησε μαζί μας και σας παρουσιάζουμε τις θέσεις για τις οποίες θα πρέπει να την ψηφίσετε.

 

Γιατί γίνονται εκλογές νωρίτερα;

– Όταν οι Καναδοί πήγαν στις κάλπες το φθινόπωρο του 2019, ζήσαμε σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Από τότε, η πανδημία του COVID-19 μας έχει προκαλέσει να ανταποκριθούμε για να σώσουμε ζωές, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να τα βγάλουν πέρα και να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους σε δύσκολες στιγμές. Με αυτό το νέο περιβάλλον, είναι σημαντικό οι Καναδοί να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μια κυβέρνηση που έχει ένα σχέδιο-όπως το σχέδιο των Φιλελευθέρων-για να βοηθήσει τη χώρα μας να ανακάμψει από τον COVID-19.

Γιατί οι Καναδοί να επανεκλέξουν τους Φιλελεύθερους;

-Έχουμε κάνει πολλά πράγματα ως κυβέρνηση, αλλά τρία πράγματα εξηγούν πραγματικά γιατί πιστεύω ότι χτίζουμε μια καλύτερη χώρα. Είμαστε επικεντρωμένοι στις οικογένειες, γι ‘αυτό καθιερώσαμε το επίδομα παιδιού του Καναδά για να βοηθήσουμε με το κόστος ανατροφής παιδιών (έως και 6.833 δολάρια το χρόνο ανά παιδί). Συνεργαζόμαστε με τις επαρχίες για να διασφαλίσουμε ότι οι χώροι φροντίδας των παιδιών είναι φθηνοί και διαθέσιμοι. Και, κάναμε τη ζωή πιο προσιτή για τους ηλικιωμένους. Μόλις τον περασμένο μήνα, ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών πήραν 500 $. Το πιο σημαντικό, το Old Age Security (Ασφάλεια των Ηλικιωμένων) θα συνεχίσει να αυξάνεται υπό την κυβέρνησή μας. Και για να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, παρείχαμε υποστήριξη για πληρωμές ενοικίων, μισθούς και οικονομική βοήθεια για να ξεπεράσει η κοινότητά μας αυτήν την εμπειρία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε το 2022.

Πιστεύετε ότι η οικονομική βοήθεια λόγω covid θα συνεχιστεί;

-Η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων έχει δεσμευτεί να κάνει ό, τι χρειάζεται για την προστασία και την υποστήριξη των Καναδών κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε ή ακόμη και να δημιουργήσουμε νέα προγράμματα ανακούφισης από τον COVID-19 για να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις, να επιστρέψουμε στην εργασία τους Καναδούς και να βοηθήσουμε τα μέρη της οικονομίας μας που έχουν πληγεί. Η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων παρείχε υποστήριξη στο Τορόντο για να βοηθήσει επιχειρήσεις, όπως αυτές της Ντάνφορθ, για να διασφαλίσουν την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων που αγαπάμε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την καθημερινότητά μας λόγω του covid;

-Η υποστήριξή μας για τις επιχειρήσεις ήταν σημαντική, αλλά έχουμε επίσης υποστήριξη για όλους τους Καναδούς και υποσχεθήκαμε ότι θα υποστηρίξουμε τους ηλικιωμένους εάν επανεκλεγούν. Οι ηλικιωμένοι πέρασαν πολύ δύσκολα από την έναρξη της πανδημίας, οπότε η κυβέρνησή μας πρόκειται να συνεργαστεί με την επαρχία για να τους υποστηρίξει και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Θα διπλασιάσουμε την πίστωση φόρου προσβασιμότητας στο σπίτι, έτσι ώστε οι ηλικιωμένοι να μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους περισσότερο. Η διασφάλιση ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να γερνούν με την πρόσβαση σε υπηρεσίες ώστε να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και ανεξαρτησία στο σπίτι τους για όσο διάστημα επιθυμούν είναι δέσμευση μιας Φιλελεύθερης κυβέρνησης. Θα εκπαιδεύσουμε επίσης περισσότερους προσωπικούς υπαλλήλους υποστήριξης και θα αυξήσουμε τους μισθούς τους, για να κάνουμε τα σπίτια μακροχρόνιας φροντίδας ασφαλέστερα, πιο υγιή και πιο προσιτά.

Στην περιοχή μας, από την εμπειρία σας δύο θητείες τώρα, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα;

-Έχω κάνει τόσες πολλές συνομιλίες στη Ντάνφορθ και στο East York και γνωρίζω ότι οι άνθρωποι ανησυχούν πραγματικά για την κλιματική αλλαγή, το κόστος ζωής και να κρατήσουν ζωντανές τις ζωηρές μικρές επιχειρήσεις τους. Γνωρίζω ότι το κόμμα των Φιλελευθέρων έρχεται με πραγματικές λύσεις για αυτές τις προκλήσεις και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε μια πραγματική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων στο Τορόντο-Ντάνφορθ.

Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να σας εκλέξουν ξανά;

-Ζητώ από τον κόσμο να με επανεκλέξει ώστε να συνεχίσω να πηγαίνω τις ανησυχίες τους στην Οτάβα και να έχω αποτελέσματα. Στη δουλειά μου ως Κοινοβουλευτικός Γραμματέας του Υπουργού Κληρονομιάς έχω κάνει πολλά για τις πολιτιστικές βιομηχανίες στην κοινότητά μας. Έχω λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ηλικιωμένων, των οικογενειών και των πρωταθλητών της κλιματικής αλλαγής και έχω αγωνιστεί για αυτούς σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ακούω και βοηθάω για 6 χρόνια και θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι για την κοινότητά μας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έχω συνεργαστεί με τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εξασφάλισα ότι η υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους Έλληνες της περιοχής σας.

– Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να απευθυνθώ στους Έλληνες μέσω της εφημερίδος σας. Οι Ελληνοκαναδοί είναι ένα τόσο σημαντικό μέρος αυτής της κοινότητας. Θέλω να τους ευχηθώ Χρόνια πολλά! Καθώς γιόρτασαν φέτος τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Θέλω επίσης να τους πω ότι οι Καναδοί είναι πληγωμένοι καθώς παρακολουθούμε τις φωτιές που καίνε σε όλη την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Νομίζω ότι η Ελλάδα και ο Καναδάς μπορούν να είναι πραγματικοί πρωταθλητές στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και ανυπομονώ να ακούσω από τους Έλληνες της κοινότητάς μας για τα θέματα που είναι σημαντικά για αυτούς. Υπήρξα συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Φιλίας Καναδά-Ελλάδας που εργάζεται για την οικοδόμηση ισχυρών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Ελπίζω η ψήφος σας να συνεχίσει αυτό το έργο.

Κα Νταμπρούσιν, καλή επιτυχία!