Με μεγάλη χαρά και λαμπρότητα διοργανώθηκε το πρώτο εορταστικό δείπνο στην ελληνική παροικία του Τορόντο από το Hellenic Heritage Foundation και η Hellas News ήταν εκεί. Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, στην πολυτελή αίθουσα του Palais Royale περίπου 200 Έλληνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο και γευστικότατο δείπνο και να χορέψουν στους ρυθμούς που είχαν ετοιμάσει η Μιχαλίτσα Κατσιλίρα και ο Σταύρος Κανίχης με τη μπάντα τους.

Την βραδιά έκαναν ακόμη πιο λαμπερή η παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος στον Καναδά, κα Κωνσταντίνας Αθανασιάδου, του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Τορόντο, κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη αλλά και άλλοι γνωστοί κι επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες της παροικίας μας όπως θα δείτε και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί.

Αμέσως μετά το δείπνο και πριν ανάψει το κέφι ο πρόεδρος του HHF, κ. Τόνυ Λουράκης παρουσίασε την Ελληνίδα Πρέσβη η οποία μεταξύ άλλων είπε πως στα μάτια των ομογενών που συνάντησε στην εκδήλωση είδε την ελληνική ψυχή και πως ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί τους. Ακόμη, υποσχέθηκε πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τον Καναδά.

Στην συνέχεια ακολούθησαν η αποδοχή του HHF Graduate Fellowships στους δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Γιορκ, Αλέξανδρου Χαρμαντά και Τζέισον Ροδόπουλου. Επιπλέον βραβεύτηκαν και αναγνωρίστηκαν για την υποδειγματική τους προσφορά στον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοινότητα ευρύτερα, πέντε πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του HHF, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως Επίτιμα Μέλη του HHF. Αυτοί ήταν οι κύριοι Ιωάννη Δάγονας, Γιώργος Δανός, Τέρυ Τσιάνος, Βασίλης Κανελλόπουλος και Ανδρέας Παπαδάκος. Ο κ. Παπαδάκος, που είναι  επίσης κι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού απεύθυνε δυο λόγια προς τους παρευρισκόμενους για το πως ξεκίνησε ο οργανισμός.

Τέλος, ο κ. Λουράκης παρουσίασε εν συντομία το τι θα ακολουθήσει από τα σχέδια του HHF κι ένα από τα πιο αξιέπαινα σημεία της ομιλίας του ήταν πως τον Μάρτιο 2022 στο Royal Ontario Museum θα μας «επισκεφθεί» ένα αρχαιοελληνικό γλυπτό από το Μουσείο της Ακρόπολης και θα παραμείνει στην έκθεση του ROM ως τον Σεπτέμβριο του 2022. Ακόμη, ενημέρωσε πως ο στόχος για το ιστορικό αρχείο στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί καθώς έχουν μαζευτεί $1,2 εκατομμύρια από τα $1,4 εκατομμύρια που χρειάζονται. Είναι πραγματικά μια τεράστια επιτυχία για το HHF καθώς να σας υπενθυμίσουμε πως κάτι τέτοιο συνέβη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εύγε στον πρόεδρο, κ. Τόνυ Λουράκη κι ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του HHF που καταφέρνει να διαιωνίζει τον ελληνισμό.

Χρόνια πολλά και του χρόνου!