Το περασμένο Σάββατο είχα την τύχη και την τιμή να βρεθώ στο Universal Events Space και να παρακολουθήσω άλλη μία εκδήλωση του Hellenic Heritage Foundation. Αν και τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά λόγω των μέτρων της πανδημίας, τα οποία τηρήθηκαν με ευλάβεια, η βραδιά είχε τεράστια επιτυχία και το γευστικό φαγητό και το ποτό έρεαν άφθονα. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσε και ο Γενικός Πρόξενος του Τορόντο, κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Νίκος Μαντάς καθώς και άλλοι γνωστοί κι επιτυχημένοι Έλληνες επιχειρηματίες.

Μετά την ολοκλήρωση του σημαντικού προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, σειρά έχει ένα ακόμη μεγάλο έργο από τον μεγάλο αυτόν οργανισμό, που εμπνέει εμπιστοσύνη και μας γεμίζει με υπερηφάνεια.

Σειρά έχει, λοιπόν, ένα ιστορικό αρχείο που θα διατηρείται στο Πανεπιστήμιο του York στο οποίο θα είναι αρχειοθετημένα τα πρώτα βήματα των Ελλήνων στον Καναδά, τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην παροικία μας και γενικότερα όλη η ιστορία των Ελλήνων που άφησαν την ηλιόλουστη πατρίδα μας και ήρθαν στον Καναδά για ένα καλύτερο αύριο.

Όπως θα διαβάσετε και στην ομιλία του προέδρου, κ. Τόνυ Λουράκη, το ποσό για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο είναι $1,4 εκατομμύρια δολάρια και η ερανική επιτροπή έχει καταφέρει ήδη να μαζέψει λίγο παραπάνω από τα μισό χρηματικό ποσό, και πιο συγκεκριμένα $840,000. Είναι πραγματικά αξιέπαινοι διότι φανταστείτε πως κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό μέσα σε λίγες εβδομάδες και πριν καλά-καλά ξεκινήσει αυτή η πολύ σημαντική για την ιστορία μας προσπάθεια. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια που, στις δύσκολες εποχές που ζούμε και λόγω της πανδημίας, καταφέρνουν να κρατούν την ελληνική φωτιά στην καρδιά μας και την μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενεές. Το έργο αυτό είναι με όλη τη σημασία της λέξης σημαντικό κι αν θεωρείτε πως εσείς ή κάποιος που ξέρετε μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το παρελθόν μας σε ένα ασφαλές μέρος δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το HHF. Οφείλουμε ως Έλληνες να σταθούμε δίπλα στο HHF και στο σπουδαίο έργο που κάνει.

Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News
Hellas News Editor | Hellas News

 

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΝΥ ΛΟΥΡΑΚΗ

Κυρίες και κύριοι,

Καλώς ήρθατε στη πρώτη εκδήλωση του HHF (που δεν έχει να κάνει με γκολφ) στα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν!

Αυτή η πανδημία μας δοκίμασε και μας άλλαξε με πάρα πολλούς τρόπους, όμως ένα πράγμα που δεν άλλαξε είναι η αγάπη για να είμαστε μαζί και είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ σήμερα με όλους εσάς.

Έχετε κληθεί εδώ σήμερα ως καλεσμένοι του HHF για να μπορέσουμε να σας ευχαριστήσουμε (αυτοπροσώπως) για την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Την περίοδο της πανδημίας μαζέψαμε περίπου $500,000 από δύο τουρνουά γκολφ, την συνδρομή μελών και μια καμπάνια έκτακτης ανάγκης στις πρώτες μέρες της πανδημίας για να συγκεντρώσουμε χρήματα για το Hellenic Home for the Aged (σ.σ. το «Ελληνικό Σπίτι», το ελληνικό γηροκομείο).  Για αυτό σας χειροκροτούμε και σας ευχαριστούμε!

Επίσης, κατά την διάρκεια της πανδημίας χρηματοδοτήσαμε την έναρξη του greeklanguage.ca, δωρίσαμε $5,000 στην Πρόνοια της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο για το Easter Drive, δεσμευτήκαμε $75,000 στο Canadian Institute στην Ελλάδα και συνεχίσαμε την υποστήριξη  στο πρωτεύοντα προγράμματα εκπαίδευσης, εκδηλώσεις πολιτισμού και κοινότητας σε ολόκληρο τον Καναδά, όπως και το πρόσφατο Greek International Film Festival.

Σήμερα είμαστε εδώ για την έναρξη του επόμενου μεγάλου έργου μας. Ουσιαστικά πηγαίνουμε πίσω στην αρχή, εκεί που ξεκίνησαν όλα, με το να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ιστορία μας στον Καναδά και να προσθέσουμε ένα πολύ σπέσιαλ πρόγραμμα στο πρώτο μας μεγάλο έργο, το HHF Chair in Modern Greek History που εγκαταστήσαμε στο Πανεπιστήμιο του York δυο δεκαετίες πριν.

Το HHF θεωρεί το Greek Canadian Archives σημαντικό και είναι καθήκον μας, επειδή εάν δεν διατηρήσουμε το πλούσιο παρελθόν μας, δεν θα μπορέσουμε να το μελετήσουμε και να μάθουμε από αυτό στο μέλλον.

Για να εγκαταστήσουμε το HHF Greek Canadian Archives στο Πανεπιστήμιο του York ως μόνιμο αρχείο χρειάζεται επένδυση $2,4εκατομμυρίων, από τα οποία το HHF έχει δεσμευτεί για τα $1,4εκατομμύρια και το York έχει δεσμευτεί για $1εκατομμύριο. Τα $1,4εκατομμύρια του HHF θα δωριστούν μέσα σε πέντε χρόνια και είμαστε σήμερα εδώ για να ξεκινήσουμε την ερανική καμπάνια μας.

Τώρα έρχεται το συναρπαστικό κομμάτι. Μέσα σε λίγες εβδομάδες εγώ και η ερανική επιτροπή καλέσαμε τους μεγάλους δωρητές και είμαι τόσο ενθουσιασμένος να μοιραστώ μαζί το γεγονός πως έχουμε ήδη μαζέψει $800,000 από τα $1,4εκατομμύρια που χρειαζόμαστε! Μας έχουν απομείνει μόνο $600,000 για να ολοκληρωθεί το έργο! Αρκετοί από τους ανθρώπους που έχουν δωρίσει χρήματα είναι σήμερα εδώ και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη τους.

Στη περίπτωση του φυλλαδίου υποστήριξης που διαθέτει ο καθένας θα δείτε πως έχουμε διαφορετικά επίπεδα δωρεάς για να διαλέξετε. Έχουμε το Legacy Donor για δωρεές άνω των $100,000,  το Founding Donor για δωρεές άνω των $50,000, το  Heritage Donor για δωρεές άνω των $25,000, το Visionary Donor για δωρεές άνω των $10,000, και το Partner Donor για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κάτω των $10,000.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ήδη έχουμε έξι (6) Legacy Donor, έναν (1) Founding Donor, οκτώ (8) Heritage Donor και τρεις (3) Visionary Donor. Αξίζει να υπενθυμίσω πως αναζητούμε για δεσμεύσεις ότι θα χρηματοδοτήσετε σε ίσες δόσεις τα επόμενα πέντε χρόνια ξεκινώντας από φέτος.

Εγώ, όπως είμαι σίγουρος ότι κι εσείς, πάμε σε διάφορες ερανικές εκδηλώσεις όπου χρησιμοποιείται ένας υγιής και διασκεδαστικός αριθμός συναδέλφων που ασκούν πίεση για την συγκέντρωση των χρημάτων. Σήμερα αντί να κάνουμε κι εμείς αυτό θα σας προσκαλέσουμε να μιλήσετε στον Γιώργο και στην Πάττυ (Κερογλίδη) πριν φύγετε.

Ευχαριστούμε και πάλι που ήρθατε σήμερα εδώ. Είναι τόσο ευχάριστο να σας βλέπουμε όλους. Παρακαλώ μείνετε περισσότερο και απολαύστε το γευστικό φαγητό και την υπέροχη εξυπηρέτηση του Universal Event Space.

Το HHF Greek Canadian Archives θα είναι μια κληρονομιά για τις επόμενες γενεές. Να έχετε ένα όμορφο Thanksgiving και σας ευχαριστούμε!