Αγαπητά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,

Σας ενημερώνουμε ότι η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2021 στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (30 Thorncliffe Park Drive), στις 2:30μ.μ. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκτός των άλλων θεμάτων θα παρουσιαστεί ο οικονομικός απολογισμός από τους ορκωτούς λογιστές του Οργανισμού.

Βάσει του καταστατικού της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, και υπό κανονικές συνθήκες, οι Γενικές Εκλογές διεξάγονται την 4η Κυριακή του Νοεμβρίου, κάθε εκλογικού έτους. Λόγω κορονοϊού και λοιπών εξελίξεων, κι έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού και των μελών αυτού, αποφασίσαμε όπως:

 

  • οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 2021 στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο

 

  • οι κάλπες θα ανοίξουν στις 12:00μ.μ. και θα κλείσουν στις 7:00μ.μ.

 

  • όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να προμηθευτούν την ειδική φόρμα από τα γραφεία της Κοινότητας ή από την ιστοσελίδα greekcommunity.org

 

  • ο εκλογικός κατάλογος είναι στη διάθεση των μελών, στα γραφεία της Κοινότητας

 

  • δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν μόνο τα μέλη, των οποίων τα ονόματα είναι καταγεγραμμένα στον κατάλογο των ψηφοφόρων

 

  • δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν:

(α) όσοι έχουν συμπληρώσει το δεκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους, και

(β) όσοι έχουν ενεργή συνδρομή τουλάχιστον (3) μήνες πριν την ημέρα των εκλογών

 

  • τα μέλη έχουν την υποχρέωση να ελέγξουν τον εκλογικό κατάλογο προκειμένου να βεβαιωθούν ότι το όνομα και η διεύθυνσή τους είναι ορθά

 

  • μέλη τα οποία είναι εγγεγραμμένα στον γενικό κατάλογο, αλλά δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, μπορούν να ανανεώσουν τη συνδρομή τους μέχρι τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, από τις 9:00π.μ. έως τις 6:00μ.μ.

 

  • τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο είναι ανοιχτά από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9:00π.μ. έως τις 5:00μ.μ. Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, τα γραφεία θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό μέχρι τις 6:00μ.μ.

 

  • σε περίπτωση που η συνδρομή μέλους λήγει, φερειπείν στις 11 Δεκεμβρίου 2021 και οι εκλογές είναι στις 12 Δεκεμβρίου 2021, τα μέλη που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να ανανεώσουν τη συνδρομή τους μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2021.

 

  • οι ψηφοφόροι πρέπει να αποδείξουν την ταυτότητά τους. Ως αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να παρουσιάσουν επίσημο κυβερνητικό έγγραφο (άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κάρτα υπηκοότητας, OHIP, κ.λ.π.)

 

  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ψηφοφορία με εξουσιοδότηση

Ευχόμαστε οι καινούργιες ιδέες των νέων και οι γνώσεις των πεπειραμένων, να μας οδηγήσουν σε μια ΔΥΝΑΤΗ και ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΗ Κοινότητα, η οποία ανήκει σε όλους εμάς, στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής

 

Ειρήνη Κερογλίδου                           Γιάννης Φαναράς

Πρόεδρος                                           Αντιπρόεδρος