Η Ελλάδα εμφανίζει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και έρευνα δείχνει ότι το ποσοστό γεννήσεων – θανάτων είναι αρνητικό.  Εκτιμούμε ότι μέχρι το 2050 ο Ελληνικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί περίπου στα 6.500.00 με 8.000.000 εκατομύρια από τα 10.800.000 που υπάρχουν σήμερα, σημειώνοντας δραματική πτώση του γενικού πλυθησμού.

 

O οργανισµός The Hellenic Initiative (THI) Canada στηρίζει το έργο της HOPEgenesis. Καλύπτει έξοδα κύησης και τοκετού γυναικών που ζουν στα ακριτικά νησιά Ηρακλειάς, Κάσου και Αγίου Ευστρατίου και χρηματοδοτεί την προµήθεια 15 πακέτων με συσκευές αποµακρυσµένης ιατρικής παρακολούθησης για τις ωφελούµενες του προγράµµατος. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να φέρουν στον κόσµο τα παιδιά τους µε ασφάλεια, έχοντας πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, µέσα από εξελιγµένες συσκευές bluetοοth και ειδικά διαµορφωµένη πλατφόρµα. Οι ωφελούµενες γυναίκες του προγράµµατος της HOPEgenesis, θα µπορούν να καταγράφουν µε απόλυτη ακρίβεια τον καρδιακό παλµό του εµβρύου, την πίεση και τη γλυκόζη τους και να στέλνουν απευθείας τα αποτελέσµατα στον µαιευτήρα – γυναικολόγο που τις παρακολουθεί, προκειµένου να διαγνωστεί η εύρυθµη λειτουργία των ίδιων αλλά και των µωρών τους, ανά πάσα στιγµή. Στην ΗΟPEgenesis είμαστε διπλά χαρούμενοι, καθώς έχουμε και το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε στον Άγιο Ευστράτιο μέσα από το πρόγραμμα της ΤΗΙ Canada και ο ερχομός του γέμισε το νησί με χαρά και χαμόγελα.

 

Το πρόγραμμα του THI Canada και της HOPEgenesis ξεκίνησε στις αρχές του 2021 και τον Απρίλιο, μόλις 4 μήνες μετά είχαμε το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος στον Αγ. Ευστράτιο. Ο Αγ. Ευστράτιος είναι ένα μικρό νησί στο βόρειο Αιγαίο με πληθυσμό μόλις 270 άτομα και ποσοστό γεννήσεων -3, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη αξία στον ερχομό του νέου μέλους της τοπικής κοινότητας!

 

Επιπλέον, έχουμε ενημερωθεί ότι στο πρόγραμμα αναμένονται  3 ακόμη γεννήσεις στο νησί της Κάσου κατά τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2021.

Εάν θέλετε να στηρίξετε το έργο του ΤΗΙ Canada και της HOPEgenesis:

Για να υποστηρίξετε το πρόγραμμα του THI Canada , η ομάδα των New Leaders τρέχει την καμπάνια ‘’Flowers for HOPE’’. Ο έρανος έχει σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την αγορά 15 πακέτων συσκευών απομακρυσμένης ιατρικής παρακολούθησης για τις γυναίκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κάθε πακέτο περιέχει συσκευή Bluetooth για μέτρησης γλυκόζης, συκευή Bluetooth για μέτρηση πίεσης αίματος και μία συσκευή καρδιογράφου. Σκοπός μας είναι οι γυναίκες να παραμένουν υγιείς και ασφαλείς κατά την εγκυμοσύνη τους, χωρίς να ανησυχούν για τα έξοδα. Σας προσκαλόυμε να συμμετέχετε στην ενέργεια με το να αγοράσετε μία ανθοσύνθεση και να την στείλετε σε ένα ιδιαίτερο σε σας άτομο! Για περισσότερες πληροφορίες: ca.thehellenicinitiative.org / 416-572-7324