Κάθειρξη 21 ετών επέβαλε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη Κλοντιάνα Τσέλο, η οποία πριν από περίπου ένα χρόνο είχε πυροβολήσει, τραυματίζοντας σοβαρά τον πατέρα του παιδιού της, γνωστό οφθαλμίατρο των Αθηνών.
Η 50χρονη καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου οφθαλμίατρου, την απόπειρα αρπαγής του ανηλίκου παιδιού τους, αλλά και για οπλοφορία και οπλοχρησία.
Την ενοχή της κατηγορουμένης είχε ζητήσει νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, αναφέροντας στην αγόρευσή του πως σκόπευσε και έπληξε σε ζωτικά σημεία το θύμα.
«Η εμπλοκή στο όπλο έσωσε το θύμα από το μακάβριο τέλος. Η κατηγορούμενη προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με το όπλο και στη συνέχεια με μια πέτρα. Όλοι οι ισχυρισμοί της δε στέκουν στην κοινή λογική. Μια φράση κράτησα από την κατάθεση του θύματος: ”Δώστε μου λίγα χρόνια ζωής”», είπε, μεταξύ άλλων, στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας.
Από την πλευρά της η 50χρονη, κατά την απολογία της στο δικαστήριο, η οποία διήρκησε τέσσερις περίπου ώρες ισχυρίστηκε: «Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Είμαι αθώα και βρέθηκα σε κατάσταση άμυνας. Από το 2018 έως πρόσφατα προσπαθούσαν να με βάλουν στο ψυχιατρείο. Κάθε έξι μήνες ήθελε να έχει χαρτί ότι δεν είμαι καλά για να παίρνει τα μερίσματα μου. Δεχόμουν απειλές».
Αναφερόμενη τέλος στη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του 70χρονου γιατρού και μάλιστα μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους, ισχυρίστηκε: «Η ώρα πέρασε και περίπου στις 3 το μεσημέρι βλέπω το αυτοκίνητο του. Περιμένω να βγουν από το αμάξι. Έχει ανοίξει τη γκαραζόπορτα με το κοντρόλ. Βγήκε από το αμάξι το παιδί και ήρθε στην αγκαλιά μου. Γυρίζω το κεφάλι μου και αυτός με έχει σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του. Του λέω τι βλακείες κανείς! Αρπάζω το όπλο, έμοιαζε με παιδικό. Εκείνος ορμάει πάνω μου. ”Φέρτο ηλίθια! Θα σε σκοτώσω! Πες στο παιδί να έρθει πίσω, θα σε σκοτώσω και τις δυο!”. Ήμουν σε καθεστώς τρόμου. Πάνω στο διαπληκτισμό δεν ξέρω που πήγαιναν οι σφαίρες».