Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από την μέρα που έθαψαν την βασίλισσα και όλα τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας έχουν βγάλει τα μαχαίρια και αλληλοσφάζονται μέσα από «διαρροές υψηλά ισταμένων» και αποκαλυπτικά βιβλία με πραγματικά ύποπτα κίνητρα.
Στο στόχαστρο μπήκε πρώτος ο πρίγκιπας Άντριου, ο δευτερότοκος και πολυαγαπημένος γιός της Ελισαβέτ, για την οποίον η βασίλισσα έκανε τα πάντα για να τον γλιτώσει από την υπόθεση Επστάιν που λίγο έλειψε να τον βάλει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και από εκεί στη φυλάκη.
Ο Άντριου μπορεί να σώθηκε, από την κατηγορίες για παιδεραστία, με εξωδικαστική συμφωνία, έχασε όμως όλα του τα προνόμια, τους βασιλικούς τίτλους του, ξηλώθηκε από όλες τις στρατιωτικές του τιμές και περάσε στην αφάνεια.
Τώρα, ένα νέο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει (κομμάτια του οποίου δημοσιεύονται στην Telegraph) δίνει ένα τελειωτικό χτύπημα στον «ατιμωμένο» πρίγκιπα, όπως πλέον αποκαλείται ο Άντριου από τον βρετανικό τύπο.
Το νέο βιβλίο της Άντζελα Λέβιν για τη ζωή της Καμίλα, αποκαλύπτει πως ο πρίγκιπας Άντριου συνωμότησε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και την πρώην σύζυγό του δούκισα της Υόρκης Σάρα Φέργκιουσον για να αποτρέψουν τον Κάρολο να γίνει βασιλιάς και να βάλουν στον θρόνο τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, με τον Δούκα της Υόρκης ως Αντιβασιλέα.
Στο βιβλίο -που ουσιαστικά είναι μια βιογραφία της Καμίλα και δημοσιεύεται σε συνέχειες στην εφημερίδα Telegraph- η συγγραφέας Άντζελα Λέβιν ισχυρίζεται ότι ο Δούκας της Υόρκης ήταν από την πρώτη μέρα «πολύ εχθρικός» απέναντι στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα και συνωμότησε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα για να εμποδίσει τον μεγαλύτερο γιο της Βασίλισσας να γίνει βασιλιάς.
Σύμφωνα με την Άντζελα Λέβιν, η δολοπλοκία έλαβε χώρα, την χειρότερη στιγμή για τον Κάρολο, μετά την συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα και πριν ακόμα χωρίσουν, όταν Κάρολος και Καμίλα ήταν κρεμασμένοι στα μανταλάκια των tabloids για την σχέση τους και τις περίφημες κασέτες που διέρρευσαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Κάρολος σε τηλεφωνική συνομιλία του με την Καμίλα, της έλεγε ότι θα «ήθελε να ξαναγεννηθεί ως ταμπόν μέσα στην μήτρα της».
Σύμφωνα με το προδοτικό σχέδιό του Άντριου, ο Γουίλιαμ, τότε έφηβος, θα έπαιρνε τον θρόνο αν η Βασίλισσα πέθαινε και ο Άντριου θα γινόταν Αντιβασιλέας, έως ότου ο πρίγκιπας της Ουαλίας να γίνει 18 ετών.
Επικαλούμενη ένα «ανώτερο άτομο» του παλατιού, η κ. Λέβιν γράφει ότι ο Δούκας της Υόρκης «συνωμότησε» με την Νταϊάνα για να «απωθήσει τον Πρίγκιπα Κάρολο στην άκρη», με στόχο ο πρίγκιπας Άντριου να γίνει «αντιβασιλέας του πρίγκιπα Γουίλιαμ».
«Ο Άντριου άσκησε πολύ σκληρά πιέσεις στην μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με την ελπίδα ότι ο Κάρολος δεν θα γινόταν βασιλιάς όταν πέθαινε αυτή και ότι ο Γουίλιαμ θα φορούσε το στέμμα», είπε.
Ένας «ανώτερος έμπιστος» του παλατιού λέγεται ότι είπε στην κυρία Λέβιν: «Όταν η Νταϊάνα ήταν ζωντανή, μέσω της φιλίας της με τη σύζυγο του Άντριου Σάρα, δούκισσας του Γιορκ, σχεδίασαν με τον Άντριου να παραμερίσουν τον Πρίγκιπα Κάρολο για να μπορέσει ο Πρίγκιπας Άντριου να γίνει Αντιβασιλέας στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος ήταν τότε έφηβος.
«Ήταν σκοτεινές και παράξενες εποχές, όπου η παράνοια γινόταν πραγματικότητα και αυτό ήταν μια ανησυχία». Σύμφωνα με την συγγραφέα Άντζελα Λέβιν «η συμπεριφορά του ήταν πολύ, πολύ αρνητική και εξαιρετικά δυσάρεστη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τελικά διαφώνησε». «Μου είπαν», γράφει η Άντζελα Λέβιν «ότι ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν τα κατάφερε να περάσει το δικό του», καθώς η βασίλισσα τον λάτρευε και τον ξεχώριζε κάνοντας τον πρίγκιπα να αφρίζει από την ζήλια του.
«Παρόλα αυτά, προφανώς ήταν πολύ θυμωμένος που δεν μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα με κάποιο τρόπο και παρέμεινε εχθρικός απέναντι στην εμφάνιση και την αποδοχή της Καμίλα από την βασιλική οικογένεια».
Το 1998, όταν ο Κάρολος έκλεισε τα 50, οργάνωσε ένα πάρτι, αλλά η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος αρνήθηκαν να παρευρεθούν καθώς η Καμίλα ήταν εκεί. Σύμφωνα με την συγγραφέα Άντζελα Λέβιν ήταν «τα λόγια που έβαζε ο Άντριου που τους επηρέασαν».
Η στενή φίλη της Camilla, Lucia Santa Cruz, είπε: «Όταν η Camilla ήταν παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο Andrew Parker Bowles, πήγαινε στο Balmoral μαζί του και γινόταν δεκτή με χαρά ως φίλη της βασιλικής οικογένειας. Τα πήγαν θαυμάσια καλά μαζί της. Αλλά όταν ο γάμος απέτυχε και επέστρεψε πίσω στον πρίγκιπα Κάρολο, απορρίφθηκε από την βασιλική οικογένεια και πήρε όλη την ευθύνη, κάτι που ήταν τόσο άδικο».
Ο Δούκας της Υόρκης και ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να είχαν μια τεταμένη σχέση όλα αυτά τα χρόνια, η οποία επιδεινώθηκε δραματικά από τότε που έγιναν δημόσια γνωστοί οι δεσμοί του πρίγκιπα Άντριου με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν.