Με διαφορετική ονομασία φέτος (Greek Film Festival Tour of Canada) καθώς ταξιδεύει στις μεγάλες πόλεις του Καναδά και παρουσιάζει ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ. Στο Τορόντο την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» άνοιξε την αυλαία του φεστιβάλ στην κατάμεστη αίθουσα του Hot Docs Cinema στο κέντρο της πόλης, με το πρόγραμμα να παρουσιάζουν η κα Ντόρα Κονόμι και η κα Ειρήνη Ανάργυρου.

Μεγάλη ήταν η παρουσία του ελληνισμού που ήρθε για να γνωρίσει από κοντά και μία εκ των πρωταγωνιστριών της ταινίας, την κα Κατερίνα Γερονικολού, η οποία ταξίδεψε στην μεγαλύτερη πόλη του Καναδά έχοντας συντροφιά τον άνθρωπο της, επίσης γνωστό ηθοποιό, κ. Γιάννη Τσιμιτσέλη. Η κα Γερονικολού στο τέλος της ταινίας μίλησε για τα γυρίσματα και την παραγωγή του «Σμύρνη μου αγαπημένη» και την ιστορία πίσω από την οποία βασίζεται, που δεν είναι άλλη από τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922. Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε η κα Κονόμι, βρέθηκε επίσης ο δημοφιλής Καναδός και αρμένικης καταγωγής σκηνοθέτης,  κ. Atom Egoyan.

Η κα Γερονικολού δεν είναι η μοναδική διασημότητα που επισκέφθηκε την μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, καθώς την Πέμπτη για την πρεμιέρα του «King Otto», το ντοκιμαντέρ για τον άθλο της Εθνικής Ελλάδος και την κατάκτηση του Euro το 2004, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης ήταν εκεί.

Το παρών έδωσε και ο νέος Γενικός Πρόξενος του Τορόντο, κ. Παναγιώτης Αντωνάτος, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κα Μπέτυ Σκουτάκη, ο Βουλευτής κ. Άρης Μπαμπικιάν και η Βουλευτής, κα Έφη Τριανταφυλλοπούλου, ο πρόεδρος του Hellenic Heritage Foundation, κ. Τόνυ Λουράκης, ο πρόεδρος τους Hellenic Home for the Aged, κ. Ιωάννης Φαναράς, ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής, κ. Θεόδωρος Κερογλίδης με την σύζυγο του κα Ειρήνη Κερογλίδη, καθώς και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες όπως ο κ. Στηβ Κριάρης και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην ομοσπονδιακός Βουλευτής, κ. Τζίμης Καρύγιαννης, ο οποίος με την εταιρεία GTA Strategies ήταν από τους μεγαλύτερους σπόνσορες του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διάρκειας δύο εβδομάδων ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Για πληροφορίες κι εισιτήρια για τις εναπομείναντες ταινίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gifft.ca

CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO
CHRISTIANA QESKO