Κείμενο: Θανάσης Κουρτέσης/Φωτογραφιες: Ιωάννης Κλινάκης

 

Άλλη μια χρονιά μετά το Covid που ο κόσμος του Οντάριο έχασε την ευκαιρία να ξαναγιορτάσει το φεστιβάλ που έχει αγκαλιάσει και περάσει αξέχαστες ημέρες και νύχτες ο Ελληνισμός.
Το τι φταίει το ξέρουν μόνον οι υπεύθυνοι και ο Αρχιεπίσκοπος κκ. Σωτήριος, που δεν μπορέσαμε να ρωτήσουμε γιατί λείπει διακοπές στην Ελλάδα.
Δεν θα ήθελα να γράψω τίποτα άλλο γι’ αυτό προς το ΠΑΡΩΝ!!! αλλά θα επανέλθω γιατί έχω πάρα πολλά τηλέφωνα από Μάρκχαμ και ρωτούν πολλά γι’ αυτήν την υπέροχη κοινότητα που αγαπώ προσωπικά πολύ… το χειμώνα πάντως θα υπάρξει εκτενής συζήτηση.
Θέλω να τελειώσω με άλλο ένα νέο που με στεναχώρησε πολύ. Φεύγει μετά από 11 χρόνια στην εκκλησία ένας καταπληκτικός άνθρωπος με ατελείωτες ώρες δουλειάς και πολύ αγαπητός στην κοινότητα, ο γνωστός ψάλτης και βοηθός ιερέα Θοδωρής Κοντοράβδης μαζί με την συμπαθέστατη σύζυγό του Ευγενία και μετακομίζουν μόνιμα στο Σικάγο της Αμερικής.
Κρίμα που αντί η Αρχιεπισκοπή να κάνει θυσίες για να κρατά τα νέα παιδιά που αγωνίζονται για την θρησκεία μας δεν τα βοηθάμε και φεύγουν σιγά-σιγά. Απ’ ότι πληροφορίες έχω, θέλουν κι άλλοι ν’ αποχωρίσουν από την Αρχιεπισκοπή Καναδά!!!
Αλήθεια, τι συμβαίνει ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ; Θα ήταν όμορφο να στείλετε μια επιστολή στο ποίμνιό σας. Εξ’ άλλου, δεν πληρωθήκαμε ποτέ για ανακοινώσεις σας. ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.