Δραματικές είναι οι στιγμές στον Βλόχο Καρδίτσας όπου πλήθος κατοίκων βιώνει έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Πάνω από 100 άνθρωποι είναι συγκεκριμένα, από το απόγευμα, εγκλωβισμένοι σε λόφο.
Η τελευταία μαρτυρία στον ΣΚΑΙ από γυναίκα έκανε ειδικότερα λόγο για 150 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι. «Μας έχουν ξεχάσει, χρειαζόμαστε βοήθεια» το δραματικό μήνυμά της.
Λίγο νωρίτερα, άλλο ένα δραματικό μήνυμα εστάλη από κάτοικο, επίσης, εγκλωβισμένη στο λόφο. «Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους» τα λόγια της γυναίκας στα οποία αποτυπώνεται το δράμα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel.
Όπως ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά, ένα μωρό 2 μηνών και ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι από τις 4:20 π.μ. σε λόφο, δίπλα από το χωριό της Καρδίτσας.
«Ήρθαμε και καθίσαμε στην πάνω πλευρά για να σωθούμε, να μην πνιγούμε» δήλωσε, λέγοντας ότι δεν έχουν ούτε νερό ούτε φαγητό.
«Φωνάζω από το πρωί και όλοι μας κοροϊδεύουν. Λένε ”έρχονται οι δυνάμεις”. Από πού έρχονται;», καταγγέλλει.
«Το βράδυ τα παιδιά μας θα κοιμηθούν σε σωσίβιες λέμβους. Ήρθαν 10 εθελοντές από τη Λάρισα, σώσανε δύο οικογένειες που παραλίγο θα πνίγονταν, είχαν νεογέννητο παιδάκι. Ζητήσαμε να κάνουν σαν στρώμα τις σωσίβιες λέμβους για να κοιμηθούν τα παιδιά. Χωρίς κουβέρτες, χωρίς τίποτα», πρόσθεσε.