Στη διάρκεια του συνεδρίου «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στην ηλεκτροκίνηση.
What Car ?
Στο συνέδριο που διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και που διοργανώνουν το Travel.gr, το ταξιδιωτικό site με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, και το Πρώτο Θέμα, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για το πρασίνισμα των νησιών, τις υποδομές, τις μετακινήσεις, τα σκουπίδια και άλλα παραδείγματα διαχείρισης.
«Είναι αυτονόητο ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να αναζητά την ηλεκτροκίνηση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ως κυβέρνηση να ακούμε την αγορά και τους επενδυτές. Δεν θα έχουν πάντα δίκιο, αλλά έχουμε επαφή με την αγορά και ακούμε», τόνισε ο Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στάθηκε στα μικρότερα νησιά που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και στην υποχρέωση των καταστημάτων ενοικίασης να προσφέρουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και σκούτερ.
Προφανώς, στο μέλλον να εξετάζεται από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής διάθεσης ηλεκτρικών οχημάτων για ενοικίαση στα μικρότερα νησιά της χώρα μας.