Στην πολυτελή αίθουσα του Crystal Fountain πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης του έργου της δημιουργίας αίθουσα…

Στην πολυτελή αίθουσα του Crystal Fountain πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης του έργου της δημιουργίας αίθουσας – πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ντάνφορθ. Ένα όνειρο για πολλούς αρχίζει να παίρνει μορφή και πάνω από 600 άτομα κατάφεραν την περασμένη Κυριακή να αυξήσουν το ποσό για την πραγματοποίηση του έργου στις πάνω από $320.000. Στο Δελτίο Τύπου της Κοινότητας θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα που συνέβαλαν για την δημιουργία του έργου.
«Ευχαριστούμε θερμά τους ιδιοκτήτες του Crystal Fountain, καθώς όλα ήταν δωρεάν. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, δεν είναι η πρώτη φορά που μας έχουν βοηθήσει, επανειλημμένα έχουν κάνει πολύ μεγάλες προσφορές στην κοινότητα και τους ευχαριστούμε πάλι και πάλι και πάλι», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, κα Μπέττυ Σκουτάκη.
«Έχουμε μαζέψει ως τώρα $288.000», συνέχισε. «Αυτά τα χρήματα συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Από αυτά τα χρήματα $60.000 έχει προσφέρει ο πρόεδρος του Ι.Ν. της Αγ. Ειρήνης, ο κ. Ράλλης. Δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ αν δεν υπήρχε ο κ. Ράλλης. Για δύο χρόνια με πείσμα και υπομονή κατάφερε να πάρει την άδεια, που ήταν τόσο δύσκολο να παρθεί και πλήρωσε όλα τα έξοδα για τα σχέδια και για την άδεια που είναι κάπου στις $25.000. Επίσης, έδωσε και $35.000 στον λογαριασμό που έχουμε ανοίξει για την Αγ. Ειρήνη, όλα αυτά μας κάνουν $60.000.
Η ΠΡΟΝΟΙΑ! Τι να πω για την ΠΡΟΝΟΙΑ της Ελληνικής Κοινότητος; Ένα ευχαριστώ θα ήταν πολύ λίγο. Κυρίες μου μας δίνετε δύναμη, ευχαριστούμε από καρδιάς. Είσαστε εκεί και δίνετε βοήθεια σε ένα πολύ μεγάλο έργο. $35.000, λοιπόν, από την ΠΡΟΝΟΙΑ της Αγ. Ειρήνης. $10.000 από την ΠΡΟΝΟΙΑ του Αγ. Δημητρίου, $10.000 από την ΠΡΟΝΟΙΑ του Αγ. Ιωάννη, και $10.000 από την ΠΡΟΝΟΙΑ της Παναγίας. Όλη η ΠΡΟΝΟΙΑ μαζί λοιπόν έδωσε $65.000. Ευχαριστούμε και πάλι…»
Συγκινημένος ο πρόεδρος του Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης, κ. Θεόδωρος Ράλλης είπε «Σήμερα αισθάνομαι ότι το όνειρο μετά από επτά χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα αισθάνομαι ότι πράγματι θα γίνει το κτίριο της Αγίας Ειρήνης. Σας ευχαριστούμε όλους που συμπαρασταθήκατε, ευχαριστούμε όλους όσους μας βοηθήσανε ηθικά κι υλικά. Το έργο αυτό δεν θα είναι μόνο για την Αγ. Ειρήνη, αλλά για την Ελληνική Κοινότητα και θα ανήκει σε όλον τον ελληνισμό. Ένα πράγμα έχω να πω μονάχα, η Ελληνική Κοινότητα είναι όπως κάποτε. Μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Όλοι μαζί να φτιάξουμε μεγάλη Ελληνική Κοινότητα. Η Αγία Ειρήνη είναι ένα μικρό όραμα για την ώρα. Σας ευχαριστώ όλους, Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Υγεία κι Ευτυχία σε όλους.»
Από την πλευρά του πάτερ Απόστολος Γκόλιας ανέφερε «Αδέλφια μου, είναι μεγάλη η χαρά όλων μας που ανταμώνουμε απόψε εδώ για ένα τόσο ευχάριστο γεγονός που αποτελεί εδώ και τόσο καιρό ένα όνειρο όλων μας, την έναρξη των εργασιών και τη δημιουργία πνευματικού κέντρου στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου στη Ντάνφορθ. Αυτήν την ώρα από τα τρίσβαθα της καρδιάς μου εκφράζω θεοφιλέστατε την ευγνωμοσύνη μας στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ.κ. Σωτήριο για την πατρική ευλογία του στην έναρξη των εργασιών κι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους σας που είτε από το υστέρημα σας, είτε από το περίσσευμα σας βοηθήσατε και βοηθάτε οικονομικά να ξεκινήσει αυτό το σημαντικό έργο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Αφήνω για το τέλος την Μάρθα μας (κα Χέντυ), έναν κρυφό άγγελο μες στην εκκλησία μας που βοηθά ποικιλοτρόπως σε ότι χρειαστούμε.
Αδέλφια μου, το κτίριο που οραματιζόμαστε σύντομα να ολοκληρωθεί θα είναι ένα πνευματικό καταφύγιο για όλους μας με ποικίλες αισθηματικές, φιλανθρωπικές, εκπαιδευτικές κι ανθρώπινες δραστηριότητες. Θα φιλοξενεί προς δόξα Θεού πρώτον, διότι είναι μια αίθουσα μιας εκκλησίας και ξέρετε όλες κι όλοι ότι μια εκκλησία χωρίς ένα κέντρο είναι μια νεκρή εκκλησία. Στην εκκλησία μέσα στον Ναό δεν έχουμε πολλές επιλογές. Χρειαζόμαστε ένα μέρος να μαζευόμαστε, να μιλάμε, να κάνουμε ότι είναι ωφέλιμο για εμάς και για την κοινότητα μας. Είναι με λίγα λόγια το καταφύγιο μας. Έτσι, λοιπόν, θα φιλοξενεί δυο πράγματα: δραστηριότητες προς δόξαν Θεού και δραστηριότητες προς δόξαν του ελληνισμού, διότι πρώτα ο Θεός θα λειτουργήσει σύντομα ελληνικό σχολείο στην Ντάνφορθ. Και θα είναι και μια παρηγοριά όλων μας για την τύχη του ελληνισμού, η οποία – συγχωρέστε με – λίγο με τρομάζει κι αυτό είναι μια αλήθεια. Και πάλι ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους κι όλες που είστε σήμερα εδώ, ευχόμενος να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού.»