Την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, ο Εντιμ. Υπουργός Ιθαγένειας και Πολυπολιτισμού του Οντάριο κ. Michael D. Ford επισκέφθηκε την έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά στο Τορόντο και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο. Παρόντες ήσαν επίσης ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και ο Άρχων κ. Ευάγγελος Σωτηρόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε θερμά τον Υπουργό Ford και τον ξενάγησε στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται ο Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, καθώς και στον σχεδόν ολοκληρωμένο χώρο του υπό κατασκευή Μουσείου Ελληνοκαναδικής Κληρονομιάς. Ενώ βρισκόταν στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, οι φοιτητές της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο έψαλαν το απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και της Παναγίας της Τοροντόεσσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξενάγησε τον υπουργό και στον τέταρτο όροφο, πριν καθήσουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ι. Αρχιεπισκοπής για συζήτηση. Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την Εκκλησία στον Καναδά και στο Οντάριο, την ελληνική διασπορά στην επαρχία και την πιθανή μελλοντική συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε δώρο στον Υπουργό Ford μία κατά παραγγελία εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ από την Ι.Μονή Πατροκοσμά στο Bolton, Οντάριο.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην υπηρεσία του λαού. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον Υπουργό Ford να διαβιβάσει θερμές και ειλικρινείς ευχές στον καλό του φίλο, τον Πρωθυπουργό του Οντάριο, Εντιμ. Doug Ford.