Ιστορικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε η NASA από την Ουάσινγκτον η οποία σε εκδήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον Κόσμο, τοποθετήθηκε επισήμως για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα περιστατικά θέασης UFO στην ατμόσφαιρα της Γης.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις, με τα όσα ειπώθηκαν εξ αρχής, «εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι», είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον.
Όπως είπε ο Μπιλ Νέλσον, η NASA τοποθετεί αρμόδιο διευθυντή για τον εντοπισμό των UFO στην ατμόσφαιρα και την ανάλυση των συγκεκριμένων φαινομένων, ενώ θα διοχετευτούν χρηματικοί πόροι για αυτόν τον σκοπό. Ο Νέλσον είπε ότι η NASA θα διορίσει έναν διευθυντή έρευνας UAP, του οποίου η δουλειά θα είναι “η ανάπτυξη και η επίβλεψη της εφαρμογής του οράματος της NASA για την έρευνα UAP”. Προσθέτει ότι η NASA θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες για την ανάλυση ανεξήγητων φαινομένων – και θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για την έρευνα στον ουρανό. “Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς για κατοικήσιμα αντικείμενα”, λέει ο Nelson. Προσθέτει ότι η NASA θα το κάνει αυτό “με διαφάνεια”.
Ο Νέλσον λέει ότι “είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP”. Τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη στο διάστημα.
Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα. Ο Nelson λέει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα – αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι. “Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης”, λέει.