Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου βρέθηκε στο Τορόντο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά και συνομίλησε με την ομογένεια. Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε εαυτόν στην διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται για την Κεντρική Μακεδονία και κάλεσε ακόμη τον οποιονδήποτε να τον «ενοχλήσει» για ό,τι χρειαστεί.
Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο πρόσωπο το δικό μου, κυρίες και κύριοι, μπορείτε να υπολογίζετε πάντα και να με νομίζετε ως έναν καλό φίλο και σύμμαχο στις προσπάθειες που κάνει η Παμμακεδονική. Ξέρω πολύ καλά ότι είμαστε πολλοί. Αυτό που ασφαλώς χρειάζεται τώρα είναι να ενεργοποιήσουμε αυτούς τους πολλούς, γιατί ξέρω και ενημερώθηκα και προηγουμένως (σ.σ. από την συνάντηση με τα ομογενειακά ΜΜΕ) για το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες, υπάρχουν Μακεδόνες, οι οποίοι δεν έχουν ενεργοποιηθεί, δεν είναι ενεργοί μέσα από τους συλλόγους. Αυτούς, λοιπόν, πρέπει κάπως κ. Πρόεδρε (σ.σ. της Παμμακεδονικής, κ. Γιώργο Δημητρακόπουλο), να τους ενεργοποιήσουμε, γιατί είναι η δύναμη μας.»
«Θέλω να ξέρετε, επειδή πριν από τέσσερα χρόνια δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη, τη μάχη εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν μπορώ να ξεχάσω την καθοριστική συμβολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών ανά τον κόσμο σε αυτή τη τεράστια προσπάθεια. Παρότι πέρασαν κάποια χρόνια από τότε θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ήσασταν η δύναμη μας, ήσασταν οι άνθρωποι που μέσα από τη δική σας φωνή μπορέσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: ο σεβασμός της ίδιας της ιστορίας, της αλήθειας. Εμείς σε πείσμα πολλών θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στον σεβασμό της ιστορικής αλήθειας, θα συνεχίσουμε αυτό που πάντοτε – όχι μόνο εμείς πιστεύαμε αλλά και η ίδια η ιστορία διδάσκει – ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Και αυτή είναι η πραγματικότητα», συνέχισε.
Τέλος, είπε «Κλείνοντας, κ. Πρόεδρε, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για την πρόσκληση σας και θα ήθελα να ξέρετε ότι είμαι και προσωπικά στην διάθεση σας αλλά και όλη η περιφερειακή αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας για να βρούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε. Αντιλαμβάνομαι και ξέρω ότι έχετε την απόλυτη ανάγκη της υποστήριξης της πατρίδας και στο μέτρο που μου αναλογεί θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι εδώ και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας.»