Την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας «δείχνει» το πόρισμα της Εισαγγελίας που ερευνά την υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, μετά τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς στις αρχές Φεβρουαρίου.
To πόρισμα κάνει λόγο για «αστοχία της διαδικασίας συγκόλλησης των σωλήνων», εκτιμώντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές κατά τη διαδικασία της θερμοκόλλησής τους.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος με επιστολή του προς τον ανάδοχο – την οποία κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά – θέτει προ των ευθυνών της την κατασκευάστρια εταιρεία, ζητώντας την άμεση, μόνιμη και άρτια αποκατάσταση της αιτίας της διαρροής στο πλαίσιο των συμβατικών της υποχρεώσεων, βάσει των όσων προβλέπει η σύμβαση στην περίπτωση κατασκευαστικής αστοχίας.
Παράλληλα, με δεύτερη επιστολή του προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο Περιφερειάρχης Αττικής ζητά τον ορισμό ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί τη φάση της αποκατάστασης.
Μάλιστα, πηγές της Περιφέρειας Αττικής δεν αποκλείουν ο Νίκος Χαρδαλιάς να δώσει εντολή τόσο για διερεύνηση τυχόν ευθυνών αναφορικά με την παραλαβή του έργου, όσο και για τυχόν κακοτεχνίες και σε άλλα σημεία του αγωγού. «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής ήταν απαραίτητος όρος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διερεύνησης του περιστατικού από τις αρμόδιες αρχές και το Λιμενικό Σώμα. Ο κ. Χαρδαλιάς παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή σε καθημερινή βάση, σέβεται και εμπιστεύεται πλήρως το έργο των δικαστικών αρχών. Παράλληλα, έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει το παραμικρό περιθώριο διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας και ασφάλειας», δήλωσαν συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής.