Ανεβαίνει – σχεδόν 4,5 μονάδες – μέσα στις τελευταίες ημέρες το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούν σημαντικές τις ευρωεκλογές, προϊδεάζοντας για αυξημένη αποχή. Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1, στην οποία για άλλη μία φορά καταγράφεται σημαντικό προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι καθαρά δεύτερος, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μέτρησης.
Το ενδιαφέρον της μέτρησης είναι ότι σχεδόν όλα τα κόμματα – πλην (οριακά) του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της «Φωνής Λογικής» παρουσιάζουν τάσεις αποσυσπείρωσης τις τελευταίες ημέρες, όπως και το γεγονός ότι πάνω από ένας στους τρεις αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο – πράγμα που σημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει τις μεγαλύτερες εκλογικές «δεξαμενές» στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Παράλληλα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν και την μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ψήφο τους.
Πρώτη δύναμη στον χώρο των αναποφάσιστων είναι οι ψηφοφόροι που δεν δηλώνουν κάποια κομματική ταύτιση και ακολουθούν όσοι δηλώνουν Κεντρώοι. Παράλληλα, είναι ενδιαφέρον ότι ένας στους δύο αναποφάσιστους είναι άνω των 55 ετών.