Την παγιωμένη κυριαρχία της ΝΔ, το συνεχιζόμενο φυλλορρόημα του ΣΥΡΙΖΑ και την άνοδο της Ελληνικής Λύσης που εμφανίζεται με διψήφιο ποσοστό και οριακά πάνω από το ΚΚΕ στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action24.
Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ η κοινή γνώμη θεωρεί σε ποσοστό άνω του 75% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύθηκε «λίγο ή καθόλου» με το συνέδριό του, οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα στις επικείμενες ευρωεκλογές εμφανίζονται διχασμένοι, με το 47% να εκτιμά ότι το συνέδριο ενίσχυσε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι ψηφοφόροι εκτιμούν σε ποσοστό 80% ότι ο κ. Κασσελάκης ενισχύθηκε με την απόφαση του συνεδρίου να μην στηθεί εκ νέου εσωκομματική κάλπη, αλλά σε πολύ μεγάλο ποσοστό – 75,5% – ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν. Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση Τσίπρα, το κοινό αυτό εμφανίζεται διχασμένο – το 33,5% λέει ότι «βοήθησε» και το 42% ότι «δεν βοήθησε» ο πρώην πρωθυπουργός με την γραπτή ανακοίνωση λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, με την οποία ζητούσε επανάληψη της εκλογής προέδρου.
Καθώς η Opinion Poll είχε δημοσιοποιήσει δημοσκόπηση για το Action 24 και στις 19 Φεβρουαρίου, καταγράφεται μία πτώση του ΣΥΡΙΖΑ 0,6 της μονάδας μέσα σε μόλις 10 ημέρες, στον απόηχο του συνεδρίου που είχε στραμμένους τους προβολείς της δημοσιότητας στο κόμμα για 4 ημέρες.
Οριακές απώλειες εμφανίζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει στη δεύτερη θέση με 20 μονάδες διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ κέρδη εμφανίζει και το ΚΚΕ, που χάνει ωστόσο οριακά την τέταρτη θέση από την Ελληνική Λύση, που καταγράφει κέρδη 0,7 της μονάδας μέσα σε 10 ημέρες. Στο 3,3% καταγράφεται η Νέα Αριστερά, που δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει έδρα στην ευρωβουλή.