«Δύο κόσμοι» έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα, ενώ στη βουλή κορυφώνεται η συζήτηση για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο και την οικογένεια.

Από τη μία πλευρά συγκεντρώθηκαν, από νωρίτερα το μεσημέρι, οι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και από την άλλη, λίγο αργότερα, διαδήλωσαν όσοι τάσσονται υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου.

Από τη μια πλευρά οι πολέμιοι του νομοσχεδίου που αίρει ανισότητες και βάζει όλους τους πολίτες στην ίδια «κατηγορία» και ταχύτητα, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με θυμιατά, την Αγία Γραφή, πλακάτ με εικόνες στα χέρια τους δηλώνοντας για πολλοστή φορά την άρνησή τους.

Από την άλλη πλευρά, λίγο αργότερα στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που μιλούσαν για μια ιστορική μέρα, αφού γονείς θα πάψουν να είναι «αόρατοι» νομικά για τα παιδιά τους και θα έχουν τα δικαιώματα που αυτονόητα έχουν όλες οι οικογένειες.

«Ούτε βήμα πίσω από την πλήρη ισότητα», «Παλεύουμε για την πραγματική απελευθέρωση», «Love is love», ήταν ορισμένα μόνο από τα συνθήματα που πρωτοστάτησαν στα πανό μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Tις εργασίες στη Βουλή, λίγο πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, επέλεξαν να παρακολουθήσουν από την πλατεία Συντάγματος, σε οθόνη, σε ζωντανή σύνδεση από τη Βουλή, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με Αγία Γραφή και θυμιατά κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πολίτες, που εναντιώνονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας στα χέρια σταυρούς, εικόνες αλλά και πλακάτ με σύνθημα πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια, διαβάζοντας Αγία Γραφή και θυμιατίζοντας.