Προσκλητήριο στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν τέλος στην αλαζονεία του 41% της Νέας Δημοκρατίας απήυθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας απόψε στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η ομιλία που ήταν προγραμματισμένη για τις 19.30 ξεκίνησε με μια μιάμιση ώρα καθυστέρηση καθώς ο πρόεδρος του κόμματος έφτασε στο Σύνταγμα στις 21.00.
Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε με έμφαση ότι η μεγάλη αποχή από τις ευρωεκλογές της Κυριακής θα είναι σε όφελος της Νέας Δημοκρατίας και ξεκίνησε την ομιλία του με εκτενείς αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έδωσε το παρών στην εκδήλωση. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή Τσίπρα στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν είναι δυνατόν να λείπει η καρδιά από την θέση της».
Ο κ. Κασσελάκης έκανε επίσης αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνστανίνο Καραμανλή και κατήγγειλε προσπάθεια «δολοφονίας χαρακτήρα» με αφορμή την υπόθεση του πόθεν έσχες. Έκανε λόγο ξανά για λάσπη και ψέματα από εντεταλμένα ΜΜΕ και εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Από ποιους, φίλες και φίλοι έγιναν αυτά; Από τον Μαχάτμα Γκάντι της ελληνικής πολιτικής; Όχι! Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει και έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην εθνική τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να μην παρουσιάζει πόθεν έσχες γιατί κρατάει ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα!».
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα για το πόθεν έσχες που ακόμη δεν έχει ανοίξει: “Τον προκάλεσα: Είναι ο πρωθυπουργός. Με ένα τηλεφώνημα μπορεί να ανοίξει την πλατφόρμα. Του είπα: Κύριε Μητσοτάκη, ανοίξτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023 να πάμε μαζί αύριο να καταθέσουμε τα πόθεν έσχες μας. Να δούμε πού θα τρέχουν να κρυφτούν τα τρολ, οι περούκες και τα πληρωμένα πιστόλια σας. Και τι κάνει τώρα; Τι κάνει τώρα που μιλάμε: Δίνει τρίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων για το 2023 – και των αρχικών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα ανοίξει ούτε στις 30 Ιουνίου, αλλά τρεις μήνες μετά. Και μπορώ να ρωτήσω πλέον με ασφάλεια: Τι φοβάται; Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κύριε Μητσοτάκη, σας τα είπαν λάθος. Εγώ δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά. Είναι ξεκάθαρο πια. Ο στόχος τους δεν είναι να δείξουν ότι είναι εκείνοι καθαροί, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι ‘όλοι το ίδιο είναι’. Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες, μίλησε ξανά για «τρολ του διαδικτύου» και «πληρωμένα πιστόλια» που τον κατηγορούν και παραδέχθηκε την αμέλεια του όσον αφορά τη νομολογία για την συμμετοχή πολιτικών σε εξωχώριες εταιρείες.
«Ήταν αμέλεια μου. Δεν γνώριζα τον νόμο. Πλέον δεν έχω καμία συμμετοχή. Ήμουν τυπικά εκπρόθεσμος. Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Θα μου επιβάλλουν πρόστιμο; Ναι θα το πληρώσω. Στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της μίζας εγώ θα πληρώσω το πρόστιμο» είπε μεταξύ άλλων.