Σίγουρα η προσωπική σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, με γιγαντιαίες συγκεντρώσεις που έγραψαν ιστορία και περιστατικά, όπως το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, που ακόμη και σήμερα σχολιάζονται έντονα, να είναι αυτή που τον χαρακτηρίζει για πολλούς.
Αλλωστε και ο ίδιος ο Παπανδρέου, όπως εξομολογήθηκε ο Τάσος Μπιρσίμ, τον θαύμαζε και τον εκτιμούσε απεριόριστα. «Μετά την μεγάλη προεκλογική ομιλία του ’81 στο Σύνταγμα οι επαφές μας ήταν πυκνές και εγκάρδιες. Μια φορά με φώναξε για φαγητό, παρήγγειλε λευκό κρασί, με κοίταξε και μου είπε: Αν υπήρχε μετάλλιο σκηνοθεσίας θα σου το έδινα». Δεν είχε άδικο ο σπουδαίος πολιτικός.
Ο Τάσος Μπιρσίμ, που έφυγε σήμερα βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό κόσμο, ήταν ένας μάγος της κάμερας, ένας εργάτης της εικόνας, που ποτέ δεν είδε την δουλειά του με όρους επαγγελματικούς. Ζούσε μέσα σε αυτήν και από αυτήν.
Και με ευγένεια και ταπεινότητα, απέφευγε διπλωματικά και διακριτικά να δώσει συνεντεύξεις. Αμέτρητες προσπάθειες κάθε φορά που συναντιόμαστε σε πλατό ή σε τηλεοπτικά γεγονότα προκειμένου να δώσει μία συνέντευξη και να αφηγηθεί όλα όσα έζησε πίσω από τις κάμερες. Δεν ήθελε, όχι από σνομπισμό, αλλά γιατί η ματιά του πάντα είχε σαν στόχο να αναδείξει στον πυρήνα της εικόνας, στο κέντρο του πλάνου αυτόν ή αυτούς που είχε απέναντί του και όχι τον ίδιο.
Αρκάς, χαρισματικός Πελοποννήσιος με λατρεία για το Λεωνίδιο, το οποίο ήταν πάντα το καταφύγιό του και ο τόπος στον οποίο θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την εικόνα της κάμερας καθώς στον τοπικό κινηματογράφο παρακολουθούσε πολλές ταινίες.
Ο Μπιρσίμ πουλούσε στραγάλια στο θερινό σινεμά του Λεωνιδίου. Παραδέχεται ότι όταν πρωτοείδε κινηματογράφο, μαγεύτηκε και κατάλαβε ποιος είναι ο προορισμός του, κάτι που εξομολογήθηκε ανοιχτά σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου.
Είναι όμως και λίγο άδικο, για έναν σημαντικό, σπουδαίο δημιουργό που διαμόρφωσε ράγες για να χαραχτούν οι διαδρομές πολλών εκπομπών αλλά και ολόκληρων τηλεοπτικών ζωνών, η υστεροφημία του να περιορίζεται στην σχέση του με τη κάλυψη της τηλεοπτικής πορείας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Μπιρσίμ ήταν δάσκαλος. Ηταν δάσκαλος για πολλά πρόσωπα που έκαναν μεγάλη πορεία στον χώρο της τηλεοπτικής παρουσίασης αλλά και για σκηνοθέτες και παραγωγούς από την αρχή της διαδρομής τους.
Ο ίδιος είχε φροντίσει να δημιουργήσει μία διακριτική προσωπική σελίδα, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να απαριθμήσει ιστορικά γεγονότα σε σχέση με την δουλειά του. Ειδική κατηγορία η σκηνοθεσία τηλεοπτικών σειρών τις οποίες προσέγγιζε με θεατρική ματιά. Αυτό πίστευε βαθιά, πως δηλαδή η σειρά που προβάλλεται στην μικρή οθόνη πρέπει να διαθέτει στοιχεία θεατρικά που αυτομάτως θα της έδιναν την καλλιτεχνική αξία και ποιότητα που χρειάζεται η μυθοπλασία.
Τα «Αγρίμια», ο «Εφιάλτης», ο «Πύργος Μοσκώφ» και φυσικά το ιστορικό και αξεπέραστο «Θέατρο της Δευτέρας». Στον τομέα της σκηνοθετικής επιμέλειας και εικονοληψίας μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται ο «Αγνωστος πόλεμος» το ‘Εκείνος κι εκείνος», η «Γειτονιά μας» και δεκάδες άλλες παραγωγές. Ο Μπιρσίμ υπέγραψε και την δημιουργία, την οργάνωση της παραγωγής και την σκηνοθεσία πρωινής ζώνης για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση με την εκπομπή «Μια καλημέρα είναι αυτή» στην ΕΡΤ1.
Η πορεία του συνεχίστηκε σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς όπως ο ΑΝΤ1 στον οποίο ήταν διευθυντής τηλεόρασης και εργάστηκε για την οργάνωση και την καλλιτεχνική θεμελίωση του σταθμού, ο ΣΚΑΪ με πληθώρα παραγωγών από την θέση του Συμβούλου και του Διευθυντή τηλεόρασης ενώ παράλληλα ο Μπιρσίμ έβαζε την σφραγίδα του στα μεγάλα τηλεοπτικά γεγονότα, κυρίως πολιτικού περιεχομένου, πέρα και πάνω από τα κανάλια.
Συνεργάστηκε στενά με το Mega από το 1993 με εκπομπές όπως το «60’χωρίς μοντάζ», «Ρεπορτάζ στην ομίχλη», «Ενώπιος ενωπίω», «Ελλήσποντος», «Ανατροπή», ενώ ήταν επικεφαλής στην παραγωγή εκλογικών μαραθωνίων, πολιτικών debate, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και αθλητικών μεταδόσεων. Ήταν πίσω από τις κάμερες στην τελετή εγκαινίων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2001, στην υποδοχή του Ευρώ το 2002, στα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» το 2004, αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Ευρωμπάσκετ, στην υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 κ.ά.
Φυσικά, ο μεγάλος σταθμός θα είναι το 1981 όπου θα αναλάβει την απευθείας σύνδεση (κάλυψη) όλων των προεκλογικών συγκεντρώσεων και συνδιασκέψεων του ΠΑΣΟΚ, τα τηλεοπτικά σποτ και όλα όσα αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Από το 2017 έως και πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με αρετή και τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.