Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου με τη δικηγόρο του 35χρονου youtuber Hayate, ο οποίος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.
«Το ποια είναι η αλήθεια του εντολέα μου θα το ακούσει αύριο η ανακρίτρια. Πέραν αυτού όμως, έχω δει, έναν τηλεοπτικό διασυρμό και επικρίσεις. Έχω ακούσει πολλές ανακρίβειες» ανέφερε αρχικά η Άννα Μαρία Φίλιππα.
«Το περιεχόμενο που είδατε δεν είναι μόνο του πελάτη μου. Δείχνετε τέιζερ και έχει γίνει μία μίξη βίντεο που αφορούν στην υπόθεση του Κερατσινίου. Δείξατε τον πελάτη μου να μιλάει σε ένα live και έλεγε πως: “έστειλα μήνυμα στον Εισαγγελάτο και του είπα να σταματήσει τους τραμπουκισμούς”. Αυτό είναι ένα live. Εσείς έχετε λάβει μήνυμα υβριστικό από τον πελάτη μου;» συμπλήρωσε η δικηγόρος του youtuber.
Με τον Νίκο Ευαγγελάτο να απαντά «θα σας το στείλουμε, έστειλε σε συνεργάτες της εκπομπής». «Ένα από αυτά που λέει αυτός ο άνθρωπος λέει πως με τον διασυρμό που έχει γίνει θα είμαστε κομπάρσοι στο ανακριτικό γραφείο. (…) Η νομοθεσία ακολουθεί το κοινωνικά φαινόμενα και πάνω σε αυτά νομοθετεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα κοινωνικό φαινόμενο που ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί. Ο εντολέας μου θα πρέπει να αφεθεί ήσυχος, να πει την αλήθεια του όπως την αντιλαμβάνεται» υπογράμμισε η κυρία Φίλιππα.
Αυτή η τοποθέτηση έκανε έξω φρενών τον παρουσιαστή της εκπομπής ο οποίος υπογράμμισε:«Να μας πείτε αν δέχεται την ενοχή του ή όχι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος βασάνιζε ΑμεΑ, θα διαμαρτυρηθεί για διασυρμό αυτός ο άνθρωπος;».
Όταν αμφισβήτησε ότι τα άτομα που εμφανίζονται στα επίμαχα βίντεο είναι ΑμεΑ ο δημοσιογράφος εξεμάνη.
«Από πού προκύπτει πως είναι ΑμεΑ αυτά τα παιδιά και τα βασάνιζε; Έχετε πιστοποιητικά; Ότι δεν έχουν ελεύθερη βούληση; Έχετε διαμορφώσει κοινή γνώμη και δεν πρέπει» απάντησε η δικηγόρος του youtuber. «Θέλει λίγο πιο ανθρωπιά κυρία Φίλιππα! Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω! Λίγη πιο ανθρωπιά και από τους δικηγόρους! Αυτό που κάνετε τώρα είναι απαράδεκτο! Θέλει λίγο σεβασμό στον άνθρωπο» είπε σε υψηλό τόνο ο Νίκος Ευαγγελάτος και διέκοψε τη σύνδεση.