Γράμμα Εκδότη ::: Νοεμβρίου 01 2019

Είμαι λίγο απογοητευμένος, λίγο εκνευρισμένος, λίγο συλλογισμένος. Υπάρχει μέλλον σε αυτό που λέγεται ελληνική παροικία Τορόντο ή αργοπεθαίνουμε ;

Ευγενικοί μου αναγνώστες κι αναγνώστριες,
Και πάλι εύχομαι να σας βρίσκω καλά και το κυριότερο γεμάτους υγεία.
Είναι αργά το βράδυ μετά τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κι εδώ στο Τορόντο κάθομαι μόνος μου κι αναπολώ το παρελθόν βλέποντας το παρόν και χωρίς καμία όρεξη πρόβλεψης για το μέλλον αυτής της ελληνικής παροικίας εδώ. Κι είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς θα συμφωνήσετε μαζί μου κι όσοι δεν συμφωνείτε ίσως να είστε από αυτούς που θα πούνε «δεν μας παρατάς ρε Κουρτέση με τις φιλοσοφίες σου…», αλλά χωρίς να απαντήσουν με τη δική τους φιλοσοφία.
Για να μπω στο ψητό εθνική παρέλαση Τορόντο, πολλοί από εσάς ούτε ξέρατε ότι θα γίνει η παρέλαση μιας και τις δύο τελευταίες ημέρες έπαιρναν τηλέφωνο στην εφημερίδα να μας ρωτήσετε αν θα γίνει η παρέλαση. Και τελικά Κυριακή και καμιά 100αρια νοματαίοι κατέφθασαν στην Ντάνφορθ πιστεύοντας ότι θα συναντηθούν με κάποιες χιλιάδες συμπατριωτών τους για να βροντοφωνάξουν ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Άνθρακας ο θησαυρός…
Φυσικά είχε λίγο βροχούλα το πρωί και συννεφιά αργότερα οπότε καλύτερα στον καναπέ μας. Κι αυτοί που πολέμησαν κι έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο για να την βγάζουμε εμείς ωραία τώρα στην Ελλάδα και σε όλη τη γη. Αυτοί μέσα στα χιόνια με κρυοπαγήματα και οι γυναίκες να πλέκουν και να τους πηγαίνουν μάλλινα, ζεστά στο μέτωπο… Δηλαδή αυτοί ήταν πατριώτες πολεμιστές κι εμείς τι ρόλο παίζουμε; Ούτε ένα ζήτω δεν αξίζουν.
Έζησα παρελάσεις σε Μανχάταν στη Νέα Υόρκη με χιλιάδες κόσμου, στον Καναδά μέχρι πριν κάποια χρόνια με πολύ κόσμο. Και τώρα; Μήπως είναι αργά για δάκρυα Στέλλα;… Που λέει και το ελληνικό άσμα.
Θέλω, λοιπόν, να σας πω κάτι σε κάποιους που σώνει και καλά λένε ότι είναι ηγέτες του ελληνισμού:
Κυρίες και Κύριοι,
Μη μας απαξιώνεται άλλο. Η Ελλάδα μας πέρασε και περνάει δύσκολους καιρούς. Δεν μας νοιάζει ποια σε κυβέρνηση ανήκετε. Όμως, πλέον δεν γίνεται να ξεφτυλιζόμαστε και να ζητάμε βοήθεια από την καναδική κυβέρνηση και να δείχνουμε τέτοια αποκαρδιωτική εικόνα, να είναι περισσότεροι οι Καναδοί πολιτικοί που τίμησαν την εθνική μας εορτή από τους παρευρισκόμενους… ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.
Όσο για το παράδειγμα για την νέα γενιά ελληνόπουλων του Καναδά δίνετε εσείς με την αδιαφορία σας και θα ακολουθήσουν τα βλαστάρια σας το παράδειγμα σας… ΚΡΙΜΑ ΜΟΝΟ ΚΡΙΜΑ
ΥΓ. Για την επόμενη παρέλαση προσωπικά εγώ με πλειάδα συνεργατών ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, να φέρουμε το κόσμο από παντού να τους ξαναξυπνήσουμε εθνικά συναισθήματα. ΜΠΟΡΟΥΜΕ όχι μικροπολιτικές και κακίες «γιατί εσύ κι όχι εγώ…» Δεν πάτε πουθενά. Είναι ήδη αργά για την επόμενη παρέλαση. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»… ΙΔΩΜΕΝ !!!

Ο φίλος σας
Θανάσης Κουρτέσης
Εκδότης/Παραγωγός