Η ΝΤΑΝΦΟΡΘ ΑΛΛΑΞΕ

ΓΙΑ ΚΑΛΟ Ή ΓΙΑ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Σ’ ΑΓΑΠΑΜΕ ΝΤΑΝΦΟΡΘ

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ…

«ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ»

ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΣΤΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ

Ευγενικοί μου αναγνώστες κι αναγνώστριες,

Άλλη μία εβδομάδα η παρέα της HELLAS NEWS έρχεται στα σπίτια σας να σας ενημερώσει, να σας διασκεδάσει, να σας προβληματίσει ή ότι άλλο βρίσκετε στις σελίδες της. Εμείς προσπαθούμε όλη την εβδομάδα να βρούμε νέα που πιστεύουμε ότι κάνουν την καθημερινότητα σας πιο ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε δύο σημαντικά γεγονότα στην όμορφη παροικία μας και στην γειτονιά των Ελλήνων, την Ντάνφορθ. Η Ντάνφορθ, λοιπόν, η γειτονιά που γαλούχησε και μεγάλωσε χιλιάδες από εμάς ΑΛΛΑΞΕ με πρωτοβουλία του Δημάρχου του Τορόντο και του συμβουλίου του. Έγιναν αλλαγές που θέλω να σκέφτομαι αισιόδοξα ότι δεν θα καταστρέψουν ότι ελληνικό υπάρχει εκεί.

Το πάρκινγκ για να πας να φας ή να ψωνίσεις εκεί με την οικογένεια σου είναι απίθανα δυσεύρετο. Πλέον το πάρκινγκ βρίσκεται δίπλα σε αυτοκίνητα που περνούν ξυστά όταν πας να ανοίξεις την πόρτα αριστερά για να κατέβεις και δεξιά μπορεί να αγκαλιάσει και να χορέψεις ταγκό με κανά τρελό ποδηλάτη. ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν! Πρέπει τώρα πιο πολύ από ποτέ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΝΤΑΝΦΟΡΘ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, γιατί η Ντάνφθορθ ευγενικοί μου αναγνώστες είναι ένας ιστορικός δρόμος για την ελληνική ομογένεια του Καναδά με ατελείωτη ιστορία κι αναμνήσεις. Ο Θεός να βάλει το χεράκι του να ξαναγίνει η ζωή πιο εύκολη για τους επιχειρηματίες και τον κόσμο που του αρέσει όλη αυτή η περιοχή!

Πάμε τώρα στην «φασαρία» που έχει ξεσπάσει με την «λαβίδα» της Θείας Κοινωνίας. Ακούμε τις θέσεις όλων των πλευρών (Εκκλησίας, χριστιανών και πολιτείας) και μπερδευτήκαμε περισσότερο. Σήμερα έχουμε αρκετά άρθρα από αυτήν την… θρησκευτική διαμάχη που -ευτυχώς- ειρηνικά προσπαθούν όλοι να εξηγήσουν.

Η HELLAS NEWS, όπως πάντα και για 50+ χρόνια τώρα, φιλοξενεί και δημοσιεύει όλες τις απόψεις της ομογένειας κι αφήνει σε εσάς, στον κάθε ένα και κάθε μία, να κατασταλάξει στο τι πρέπει να γίνει. Είναι ένα θέμα αρκετά λεπτό που κι εδώ και στην Αμερική έχει διχάσει απόψεις σε θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρώτη η πολιτεία νίπτει τας χείρας της.

Αν θέλετε κι εσείς ευγενικά και χριστιανικά να εκθέσετε την απόψεις σας εμείς εδώ είμαστε για να την δημοσιεύσουμε. Ειρήνη ημίν!

Μέχρι την άλλη εβδομάδα να είμαστε όλοι πάλι εδώ και ο Θεός μαζί μας!