ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 2020

ΕΥΤΥΧΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΧΑΡΑ – ΤΥΧΗ

ΚΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΙΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΟΤΙΜΑ, ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΚΙ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΑ

ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΟΥΜΕ

Κάθε χρόνο τα τελευταία 600 χρόνια (!) της ζωής μου σε Αμερική και Καναδά όλοι μου δίνουν ευχές κι ευχές. Και λέω εγώ τώρα καταλαβαίνουμε τι ευχολόγιο δίνουμε ή λέμε ότι μας λένε οι άλλοι, δηλαδή σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τέλος πάντων, θέλω να αρχίσω αισιόδοξα (όσο με παίρνει) κι αυτή τη χρονιά, γιατί κάθε χρόνο κακά τα ψέματα για τους περισσότερους είναι λίγο πιο δύσκολα από πέρυσι στην καθημερινότητα μας και γινόμαστε λίγο πιο νευρικοί, πιο σκεπτικοί, λιγότερο συναισθηματικοί, μέχρι και προβληματικοί.

Ξέρετε, μου αρέσει να τα λέω όπως τα βλέπω και τα ακούω κάθε ημέρα από τους ευγενικούς συνοδοιπόρους της ζωής μας, δηλαδή τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ασχολούνται με τα κοινά, τις εκκλησίες, τους συλλόγους-οργανισμούς, γιατί το θέλουν. Δεν τους το ζήτησε κανείς και φυσικά δεν είναι στο απυρόβλητο όταν κάνουν λάθος εκτίμηση κι ας είναι εθελοντές.

Περνώντας ο καιρός βλέπω σε όλους τους οργανισμούς περισσότερους ηλικιωμένους παρά νεαρές ηλικίες. Γιατί; Επειδή απλούστατα οι μεγάλοι οι περισσότεροι, άνδρες και γυναίκες, γίνονται γεροπαράξενοι…

Άκουσα μια ιστορία πριν λίγο καιρό όπου πήγε σε έναν οργανισμό ένα νέο παιδί, πολύ πετυχημένο με γραφείο που δουλεύουν για αυτόν 40 δικηγόροι και πήγε με πολύ όρεξη να βάλει και χρήματα και δωρεάν ώρες εργασίας για την πρόοδο του οργανισμού και στο δεύτερο συμβούλιο του είπε ο πρόεδρος (ο οποίος είναι τελειόφοιτος βοϊδοσχολής) να μην μιλάει πολύ γιατί είναι εκεί 1600 χρόνια και ξέρει καλύτερα από το καθένα τι πρέπει να γίνεται.

ΟΥΦ ! Συγχύστηκα πάλι και χύθηκε η βυσσινάδα που είχα στο γραφείο μου…

Μερικοί και μερικές που ξέρετε τα πάντα κάντε λίγο πιο πέρα και αφήστε την καινούρια «σοδιά» μα μπει μπροστά γιατί είμαι σίγουρος ότι σε λίγο καιρό θα πηγαίνουμε μόνο σε κηδείες (έξω από εδώ) και λιγότερο σε χοροεσπερίδες.

Και κάτι για να κλείσω το πρώτο γράμμα μου αυτής της χρονιάς… Καθίστε κοντά στους Έλληνες επιχειρηματίες, υποστηρίξτε τους μην τους βγάζετε την Παναγίτσα με παζάρια και πληρωμές, γιατί εάν αυτοί κατεβάσουν τον διακόπτη της οικονομικής βοήθειας σε όλους κι όλα η παροικία μας θα βάλει ταμπέλα ΚΛΕΙΣΤΟΝ.

Καλή χρονιά από την οικογένεια της Hellas News !

ΥΓ: Αυτή τη χρονιά θα γίνω λίγο πιο αθυρόστομος για να περνάμε όλοι καλύτερα… ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!